Бизнесът бил против проекта "Неочаквана ваканция"

"В нито европейска страна няма такова чудо - някой /б.а. държавата/ да предлага подарък от името на друг /б.а. хотелиерите/, каза директорът на Института за анализи и прогнози в туризма проф. Румен Драганов

Бизнесът бил против проекта "Неочаквана ваканция" | StandartNews.com


   Новата концепция, обявена от Министерството на туризма за насърчаване на вътрешния туризъм, т.н. проект "Неочаквана ващанция" не е съобразена с интересите на бизнеса. Това заяви за Радио Стара Загора тази сутрин проф. Румен Драганов, директор на Института за анализи и прогнози в туризма. Правителственият проект „Неочаквана ваканция" бе обявен в началото на тази седмица и предвижда при две платени нощувки през април и май туристите да получават третата безплатна. "В нито европейска страна няма такова чудо - някой /б.а. държавата/ да предлага подарък от името на други /б.а. хотелиерите/, каза проф. Драганов. Според него, ако държавата иска да насръчи туризам да намали цента на чадърите, шезлонгите, туристическите аткраакции, болшинството от които са публична държавна собственост. 
  „Предложението на министерството показва едно дълбоко неразбиране за начина, по който действа бизнеса“, заключи проф. Драганов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай