Безредици във Варна. Безкрайни ремонти

Лоша инфраструктура

Безредици във Варна. Безкрайни ремонти | StandartNews.com

Източник: 24 часа

Жители на местността Пчелина във Варна излязоха днес на протест и блокираха улица „Прилеп" - главния път към с. Каменар.

Причината за протеста са безкрайните ремонти на една от големите входно-изходни артерии в града, по която се придвижват много варненци. Те се оплакват, че газят в кал и дупки от години, нормални улици, градски транспорт, осветление, а озеленяване няма от години.

Лошата инфраструктура тормози хората в района и те вече не се интересува дали старата или новата кметска администрация е подписала договорите с ВиК и пътните фирми, искат да имат нормални пътища.

Разкопаванията са в рамките на големия проект за водния цикъл на Варна, чийто краен срок е 2026 година. Договорът с ВиК е подписан от бившата администрация, според него дружеството контролира работата на изпълнителите, каза кметът Благомир Коцев.

Той каза пред протестиращите, че въпреки това всяка седмица администрацията се среща с пътните фирми и ВиК, а в договора не са предвидени санкции за неспазване на срокове.

"На протеста днес не присъстваха главните действащи лица: не дойде ръководството на ВиК и на фирмата изпълнител (по-късно изпратиха техническо лице), не дойде и кметът на район Младост. Като има проблем, всички бягат. Но с бягане от проблемите те не се решават.
Този проект на ВиК от 2 години превръща живота на хората в ад. Във вторник в 18:00 ч. в зала Пленарна в Общината каня гражданите на Пчелина, директора на ВиК и ръководството на Инжстрой, които изпълняват обекта. Отново настоявам политическите сили да се въздържат от яхване на протестите на хората за градската среда, защото политизирането не помага за реални решения.
Сключеният през 2021 г. договор между ВиК и тогавашното ръководство на Общината е безобразен, с развяване на бялото знаме от един бивш кмет и пълен отказ от всякакъв контрол върху действията на ВиК. Това не може да продължи. Искам да видя темпо и качество. И грижа за хората!", написа Коцев в социалните мрежи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай