Без наеми за общински обекти и терени заради коронавируса

Общината в Кърджали освободи от заплащане на наем наемателите на общински имоти, за които има забрана да функционират

Без наеми за общински обекти и терени заради коронавируса | StandartNews.com

Общинският съвет в Кърджали гласува единодушно предложението на кмета Хасан Азис да се освободят от заплащане на наеми наематели на общински обекти и общински терени за времето от 13 март 2020 г. до отмяна на извънредното положение.

От заплащане на наем  се освобождават  наемателите на общински имоти, за които има забрана да функционират. Това са терени за разполагане на маси за консумация на открито, кафе сладкарници, заведения за бързо обслужване. В списъка  са включени и  спортни  обекти като Спортен комплекс ,,Арпезос“, стадион „Арена Арда , стадион „Горубсо” и павилионите в Археологически комплекс ,,Перперикон”.  От заплащане на  наем  се  освобождават наемателите на лекарски кабинети и кабинети по дентална медицина, както и  търговците, ползващи общински терени за поставяне на преместваеми съоръжения, които не извършват дейност.

„Това са само част от икономическите мерки на община Кърджали в помощ на наемателите, които нямат възможност да осъществяват своята дейност във връзка с   въведеното извънредно  положение в страната”,  обясни кметът Хасан Азис.

  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай