Андрей Новаков: Парите от Европа не спират след 2020 г., а се увел

Фалшива новина е, че парите от Европа спират след 2020 г. През следващия програмен период средствата за България не само, че не спират, а дори точно обратното - увеличават се, особено за регионалния, кохезионния и социалния фонд, заяве евродепутатът

Андрей Новаков:  Парите от Европа не спират след 2020 г., а се увел | StandartNews.com

Фалшива новина е, че парите от Европа спират след 2020 г. През следващия програмен период средствата за България не само, че не спират, а дори точно обратното - увеличават се, особено за регионалния, кохезионния и социалния фонд. Това заяви евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Андрей Новаков по време на гражданския диалог „Европа в нашия дом” в Стара Загора. Той беше оптимист и за бъдещето на енергийния комплекс „Марица – изток“, жизнено важен за региона. „През изминалия мандат в Европейския парламент, заедно с Владимир Уручев, подкрепяхме безрезервно работата на мините. Личното ми мнение е, че те трябва да работят докато има въглища в Маришкия басейн“, категоричен бе евродепутатът.

„През тази година в Стара Загора, Казанлък, Чирпан и Раднево по оперативната програма „Околна среда 2014-2020 ще бъдат вложени 99 млн. лв. за модернизация на ВиК мрежата.“, обяви министърът на регионалното развитие и благоустроййството Петя Аврамова, която също участва в дискусията.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров подчерта, че в общината са реализирани европейски проекти на стойност 53 млн. лв. , които са променили облика на града. Сред тях са разширението на моста над жп линиите, образователната инфраструктура, парк „Митрополит Методий Кусев“ - Аязмото, пешеходната зона, транспортният проект, който включва автобуси, спирки, автоматична система за таксуване, видеонаблюдение и „умни“ светофари. „Ако трябва да се правят всички тези подобрения с общински пари, ще чакаме десетилетия, благодари донорите старозагорския градоначалник.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай