Адвокатите на Мария Гиздева поискаха делото да се върне в прокурат

„Нарушенията са свързани с изготвения обвинителен акт и неясноти в обвинението”, обясни адвокат Валентин Димитров

Адвокатите на Мария Гиздева поискаха  делото да се върне в прокурат | StandartNews.com

Адвокатите на Мария Гиздева поискаха делото за убийството на 62-годишния Богдан Динев да бъде върнато на прокуратурата заради съществени процесуални нарушения. „Нарушенията са свързани с изготвения обвинителен акт и неясноти в обвинението”, обясни адвокат Валентин Димитров Окръжният съд в Стара Загора обаче не уважи искането. Защитата на Мария обяви, че ще обжалва определението пред Апелативния съд.
 Съдебният състав не уважи и друго иска не адвокатите  -  за отвод на прокурора по делото, тъй като в обвинителния акт било вписано, че Мария е извършила кражба от училището, в което е учила, но нямало нито такова дело, нито присъда 
   На 25 юли 2016 година Мария Гиздева е намушкала фатално в крака 62-годишния Богдан Динев в дома му, за да с защити, тъй като по нейните думи той я изнасилил. Съдебно-медицинската експертиза обаче  не открила категорични данни за това. Мария се предава сама на другия ден след като разбира, че Богдан Динев е починал от кръвозагуба. През това време според следствието тя е направила няколко опита да изтегли пари от банковата карта на мъртвия вече Динев. Това обвинение днес бе отхвърлено от адвокатите й. Мария . 
Около 60 са свидетелите по делото, които трябва да бъдат разпитани. Експертизите, които ще бъдат разгледани пък са 28. Следващото заседание бе насрочено за 15 март.сама се предаде и каза, че е била изнасилена. Съдебно-медицинската експертиза обаче не доказа по безспорен начин, че момичето е било изнасилено. На 29 юли Мария Гиздева беше освободена от ареста срещу парична гаранция от 500 лева. 
Фото - stz24 
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай