700 ардинчани на традиционна земляческа среща в Бурса

Кметът на община Ардино Ресми Мурад призова успелите бизнесмени в Бурса да подадат ръка и да инвестират в родния си ардински край

700 ардинчани на традиционна земляческа среща в Бурса | StandartNews.com

700 ардинчани се събраха на юбилейната 20-та традиционна земляческа среща в Бурса. Делегацията от община Ардино бе ръководена от кмета Ресми Мурад и председателя на общинския съвет Сезгин. Визитата бе по покана на ръководството на Сдружението за култура и сътрудничество „Егридерелилер”(ардинци) в Бурса. В юбилейната среща участваха и депутатът от Народно-републиканската партия в Меджлиса доц. д-р Юксел Юзкан, кметът на побратимената община Нилюфер Мустафа Бозбей, почетният консул на България в Бурса и бивш депутат във Великото национално събрание на Турция Хаяти Коркмаз.
Присъстваха също консулът на България в Бурса Веселин Божинов, както и Александър Александров, търговско-икономически съветник към посолството на България в Турция със седалище в град Бурса.
„Тази вечер е за приятелството и солидарността”, заяви Айдън Йълмаз, един от  учредителите на Сдружението. Кметът на община Ардино Ресми Мурад поздрави всички присъстващи и призова успелите бизнесмени от Ардинско в Бурса да подадат ръка и да инвестират в родния си край.
По случай традиционната вечер бе разрязана огромна торта с формата на символа на община Ардино - Дяволският мост.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай