40 автобусни спирки в Сливен ще имат нов облик

Общината е предприела широкомащабна кампания за популяризиране на историческите личности на Сливен сред обществото

40 автобусни спирки в Сливен ще имат нов облик | StandartNews.com

По решение на община Сливен над 40 нови автобусни спирки в града получават патриотичен облик. Инициативата за патриотичното обновяване на спирките е не само заради предстоящия Национален празник 3 март. Тя е част от широкомащабна кампания на общината за популяризиране на историческите личности на града сред обществото, казва зам.-кметът Стоян Марков.

Вече са поставени снимките на над 15 исторически личности, родени в Сливен, както и кратките им биографии. Те са поставени на местата на рекламните пана на автобусните спирки.Сред тях са ликовете на Хаджи Димитър, Панайот Хитов, Добри Чинтулов, Радой Ралин и др.

„Ние няма да спрем до тук с тази идея. В един момент ще покажем по известните картини и артефакти, които се намират в рег ионалния исторически музей и художествената галерия в нашия град, а има такива и хората трябва да знаят за тях. По нататък може да продължим със събития, които са част от културния календар на общината или спортния“, каза  Стоян Марков.

Той посочва още, че кампанията има и образователна цел. Предстои част от тази кампания да се пренесе и на дисплеите в автобусите на градския транспорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай