26 грузинци бедстват в Бургас

Те са влезли в страната с автомобили, но не могат да излязат

26 грузинци бедстват в Бургас | StandartNews.com

В Бургас бедстват 26 грузинци, влезли в страната ни през зелена граница с автомобили. Заради рестрикциите обаче в момента те не могат да излязат от нашата страна.  Причината е, че Турция отказва да им осигури зелен коридор. Очаква се утре в Бургас да пристигне самолет със 150 пътници от Великобритания, наши сънародници.

Карантина е наложена на още осем грузинци в Бургас. Те са влезли през зелената граница от Румъния и Сърбия, обясни кметът на Бургас Димитър Николов: "Една част от тях са с микробуси, една част с леки автомобили и има четири шофьора на тежкотоварни автомобили и още четири допълнително чухме, че пътуват с ТИР-ове. към Бургас. За тези, които са в ТИР-овете, сме обособили временен паркинг. На този паркинг ще им осигурим мобилна тоалетна и мобилна мивка, а на всички останали сме подсигурили подслон в базата на община Бургас".

На грузинците не им е позволено да излизат от мястото, където са настанени, има и поставена охрана, съобщава БНР. За утре е планирано качване на летище Бургас на самолет от Англия със 150 души наши сънародници. С тях ще се процедира по същия начин, както на летището в София, обясни Николов: "Ще бъде измерена температурата, попълнени декларации. Пътниците са от цяла Югоизточна България, даже и от Северна България има пътници".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай