2 млн. лева за ремонти в Чернооченско

За модернизиране на учебна база, рехабилитация на улици и нови паркове в Чернооченско ще бъдат вложени над 2 млн. лв.

2 млн. лева за ремонти в Чернооченско | StandartNews.com

За модернизиране на учебна база, рехабилитация на улици и нови паркови пространства в община Черноочене ще бъдат вложени над 2 млн. лв. Кметът Айдън Осман подписа вече договори с изпълнителния директор на Държавен фонд „Земеделие“. По първия безвъзмездната финансова помощ е в размер на 1 млн. и 135 хил. лв. Със средствата ще бъде извършена рехабилитация на вътрешна улична мрежа, тротоари и принадлежностите към тях в 6  населени места - Пряпорец, Среднево, Петелово, Габрово, Комунига и Паничково, които имат непосредствена връзка с републиканската пътна мрежа.

„Ще бъдат асфалтирани и благоустроени улиците и в новият „Квартал 4“,намиращ се над административния център. Освен обновяването на улиците там ще се оформят нови паркови пространства и ще се монтира парково осветление”, обясни кметът Айдън Осман. През новата учебна година над 520 ученика от СУ „Христо Смирненски“ в Черноочене ще влязат в обновена сграда. За саниране и реконструкция на училището, модернизация и внедряване на енергийна ефективност и благоустрояване на дворни площи ще бъдат вложени близо 963  хил. лв. „Предвижда се подмяна на покривната конструкция, също смяна на горивната инсталация за парното отопление с газ метан, която за последно е обновена преди 20 години”, уточниха от  общинска администрация Черноочене.

„Успешната реализация на тези проекти, както и изграждането на новата автогара ще има огромно значение за задържането на младите хора и превръщането на Черноочене в добро място –за живеене, ще се създадат и условия, които биха могли да привлекат инвеститорите, което в дългосрочен аспект ще доведе и до икономически растеж”,  заяви кметът Айдън Осман.

Безвъзмездната финансова помощ по двата проекта е по подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ на ПРСР за периода 2014–2020 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай