Вторник,

Станислав Младенов: Министър Петков чу призива на БСП

От: СТАНДАРТ -
A
A
A

Министърът на икономиката в служебното правителство Кирил Петков чу призива на БСП и увеличи със 106 млн. лв. бюджета за подпомагане на малките предприятия. Това заяви кандидатът за народен представител Станислав Младенов, който е с преференция 103 в листата на "БСП за България" за 25 МИР в София.

Както е известно, в понеделник Министерството на икономиката обяви, че 1555 проекта от общо оценени 6090 ще получат средства по програмата за подкрепа на малки предприятия с оборот над 500 000 лева за преодоляване на икономическите последици от пандемията от COVID-19. Малкият брой на одобрени за подпомагане проекти предизвика критика и призив от страна на БСП за увеличаване на бюджета, предназначен за помощ на тези предприятия.

"Радвам се, че призивът на БСП е бил разбран и министърът на икономиката Кирил Петков се е вслушал в него. Бюджетът вчера беше наддоговорен със 106 милиона лева. Разбира се, има какво още да се желае в тази посока. Но в дефицита на средства след управлението на Бойко Борисов това е стъпка в правилната посока. А аз го отчитам и като първи успех на БСП на икономическия фронт", коментира Младенов.

Той добави, че оттук-нататък за БСП основна икономическа цел остава да се пребори с планираното трансформиране на пряката финансова подкрепа в кредитен ресурс. Това е една от корекциите в Плана за възстановяване и устойчивост, която е планирана от Министерство на икономиката.

"Тази промяна ще доведе до дългова спирала и до отложени фалити в малкия и среден бизнес“, обясни кандидатът за народен представител.

„Категорично смятам, че българската икономика трябва да бъде подпомогната с безвъзмездни средства. Това ще ни позволи да преминем в режим на възстановяване на икономиката. А подходът със заемите ще доведе до процес на оцеляване на фирмите. Тоест, няма да имаме възстановяване, а оцеляване. Една добре функционираща икономика ще доведе до по-висок стандарт на живот в страната и съответно ще даде възможност за по-силна социална политика. А това е основен приоритет за БСП", заяви Станислав Младенов.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички