Петък,

Раздават ръкавици за машинното гласуване

От: Мартина Суботинова -
A
A
A

Ръкавици за еднократна употреба ще раздават на избирателите, за да не се развалят машините в резултат на  постоянната обработка с дезинфектант.

Общините трябва да осигурят ръкавиците.

„Картите и машините може да се дезинфекцират само с до 75% спирт“, обясни по време на брифинг говорителят на ЦИК Росица Матева.

В петък пред сградата на Народното събрание на "Княз Александър I" ще се проведе пробно гласуване с машини. Всеки може да се упражни между 10 и 12 часа.

От избирателната комисия напомниха на гражданите, които ще гласуват с машини на предсрочните парламентарни избори как трябва да процедират с техниката.

„Избирателите трябва да натискат леко картата докато се чуе щракване и да се визуализира бюлетината. След това трябва да изчакат разписката да се отпечата без да я дърпат, защото това може да предизвика проблеми. След взимането на разписката се изважда картата и се връща на представител на СИК“, каза говорителката на ЦИК.

От там заявиха, че единствено те ще взимат решения в неделя за прекратяване на машинното гласуване и преминаване към хартиени бюлетини ако някъде се появят проблеми.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички