Парола Мечо vs. Борко на изборите

Лидерите у нас трупат рейтинг с домашните си любимци

Парола Мечо vs. Борко на изборите | StandartNews.com
  • Путин дава знаци, Байдън прави социална политика
  • Лидерите у нас трупат рейтинг с домашните си любимци

Една умилителна снимка на Корнелия Нинова, гушкаща бебе френски булдог, развълнува мрежата. Освен хилядите лайкове, които соцлидерката светкавично натрупа, се роди и паролата на вота: Мечо срещу Борко. Защото гордите стопани на кучета у нас знаят, че Нинова е фенка на кавказките овчарки. Гледа трета. Тя се казва Мечо II. Борисов пък е буквално рекламно лице на гордата порода българско овчарско куче. До него винаги е едър представител на породата с името Борко. А откакто той е премиер и подари на Путин пале, което стопанинът на Кремъл кръсти Бъфи, породата е запазеният подарък на страната ни за най-видни гости. Борисов дори има развъдник за елитните кучета.

От години политиците у нас вдигат рейтинг с домашните си любимци и снимките с тях зачестяват по избори. Преди броени дни водачката на Изправи се.бг Мая Манолова също пусна своя снимка - с пекинез. Бунтарката обича дребните породи с дълъг косъм.

 

През 2015 г. хит стана фото на Манолова с йоркито й и прясно боядисаните великденски яйца.Фен на овчарките, но немските, е вицепремиерът Томислав Дончев. Той периодично събира овации в мрежата, пускайки снимки от преходите си в планината и текст под тях: "Разходка с млада, красива госпожица..."Хъскито Крис пък е слабост на спортния министър Красен Кралев. Наскоро той публикува снимки с него от дома си в столичния квартал "Драгалевци".

Верният другар на Кралев е адаш на дъщеря му Криста. Той е ново попълнение в семейството на политика, който цели 16 години се грижеше за редкия далматинец с кафяви петна Добрин. От фотосите се вижда, че уютът в дома на спортния министър се допълва и от три големи аквариума с рибки.

Суровият генерал Венцислав Мутафчийски, който хладнокръвно се справя с всякакви кризи, гледа мопс. Генералът пусна преди време в Туитър снимка как подремва заедно с чeтиринoгия cи приятeл, кoгoтo нaричa нa гaлeнo "бeбчeтo". На другия полюс е червеният Румен Овчаров, който всяка сутрин разхожда с намордник оперен доберман. Съседи споделят, че породистото животно има специално място в джипа му. Досущ като любимеца на парламентарната му опонентка от ГЕРБ Десислава Атанасова, която бе изловена от папараци да вози на предната седалка в джипа си своя любимец от порода Акита ину.За разлика от българските политици, световните лидери дават политически знаци чрез домашните си любимци. Емблематичен пример остава Владимир Путин, който през 2007 г. прие на среща германския канцлер Ангела Меркел заедно с черния си лабрадор Кони. "Кучето не Ви притеснява, нали?", попита той гостенката. И допълни: "Кони е много кротко куче, то никому не е сторило нищо". Едва ли Путин не е бил информиран, че Меркел изпитва ужас от кучета, защото през 1995 г. е била ухапана.Териерът на бившия американски президент Джордж Уокър Буш беше толкова известен, че накрая Белият дом се видя принуден да му посвети собствен сайт. Често американските медии показваха как Барни тича по моравата на Белия дом, а неговият стопанин се опитва с усилие да го догони. Медиите редовно показваха и игрите на моравата между Барак Обама и кучето му Бо.Британският премиер Борис Джонсън направо остави Англия без думи, след като до вечния стопанин на "Даунинг стрийт" 10 - котарака Лари, настани и териера Дилин. Общото между животните е, че и двете са осиновени. Вече десет години - от 15 февруари 2011 г., бившият бездомник Лари, прибран от най-стария лондонски приют "Батърсий догс енд кетс хоум", е на щат Главен ловец на мишки във Великобритания. БоДжо пък взе 4-месечния Джак Ръсел териер от кучешки приют в Уелс.Подобно на Борис Джонсън, френският президент Еманюел Макрон също си взе куче от приют - Немо е кръстоска между черен лабрадор и грифон. Кучето е кръстено на героя на Жул Верн от книгата "20 хиляди левги под водата" и капитан на подводницата "Наутилус".Куче от приют за първи път ще обитава и Белия дом, след като новият президент Джо Байдън се нанесе в резиденцията. Немската овчарка Мейджър е осиновена в щата Делауеър. Той има и приятел от същата порода Чамп, който става част от семейството малко след като Байдън е избран за вицепрезидент на Барак Обама.Доналд Тръмп нямаше домашен любимец, а най-много животни е имал президентът Калвин Кулидж - шест кучета, котка, магаре, две лъвчета, кенгуру и хипопотам.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай