Карадайъ: Площадът на Момчилград е символа на ДПС

През април направихме една голяма крачка, но рестартът на държавността не се случи, каза лидерът на ДПС

Карадайъ: Площадът на Момчилград е символа на ДПС | StandartNews.com

„Този площад, който обединява минало, настояще и бъдеще, е символът на ДПС за правенето на политика. Защото в борбата си за права и свободи, ДПС свали тоталитарния режим и докара демокрацията в България. Площадът   символизира борбата за права, за достойнството, честта, идентичността в нашата Родина“. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ от площада в Момчилград. Заедно с президента на евролибералите Илхан Кючюк и президента на Европейска либерална младеж  Антоанета Асенова Карадайъ пристигна в Момчилград, за да подкрепи кандидатите за народни представители на ДПС за област Кърджали. Председателят на ДПС е водач на листата на Движението за областта.

Мустафа Карадайъ направи анализ на политическата ситуация. "Ние отчетохме резултата от изборите на 4 април като желание за промяна от страна на българските граждани, но политическите субекти, които бяха изпратени в 45-то НС, неискайки да си комуникират помежду си и липсата на диалог на терена на политиката, направи така, че да се отчете нуждата и необходимостта от промяната. Но видяхме и липсата за отговорност за управление на страната. Мандатът на българския избирател бе върнат, за да разпредели наново тежестта на политическите партии в новия парламент“, коментира Карадайъ.

Лидерът на ДПС подчерта: „През април направихме една голяма крачка, но рестартът на държавността не се случи.". Затова на тези избори ние ще гласуваме с №7., призова председателят на ДПС.

„Отговорността пред ДПС е голяма - да защитим демокрацията, защото тя не е веднъж  извоювана ценност.“, заяви Илхан Кючюк. И допълни: „12 години слушахме два разказа. Този, който ни се представяше от телевизора за истински и този на живия живот. Единият е излишен и всички знаем кой е той. Тези, които създаваха хаоса, днес имат претенцията да създадат ред.“

Илхан Кючюк сподели, че цяла Европа се управлява на база програми и коалиции, които са принципни, именно за това се уважават  усилията на ДПС заради идеите и принципите, които отстоява през годините.

В края на митингa председателят на ДПС поднесе цветя на паметната плоча в Момчилград, в знак на почит към жертвите на т.нар „възродителен процес“. По-късно екипът на Централния лъч се срещна с младежи от областта. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай