Мустафа Карадайъ: Ние сме пазители на демокрацията

Възстановяването на демокрацията не може да се случи с недемократични средства и инструменти, каза лидерът на ДПС

Мустафа Карадайъ: Ние сме пазители на демокрацията | StandartNews.com

Възстановяването на демокрацията не може да се случи с недемократични средства и инструменти. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на митинг-концерт в Горно Краище, община Белица. С него Централният предизборен лъч на Движението приключи своята предизборна обиколка из страната. Пред множеството хора Карадайъ подчерта, че е от голямо значение „пътят, по който ще се възстанови нормалността в политиката и демокрацията.“

"Краят на модела ГЕРБ още не е факт, защото тези, които са мераклии да застанат на мястото на ГЕРБ може продължат по същия недемократичен път. Но ние няма да им го позволим, защото сме платили много висока цена за демокрацията. Ние ще отстояваме демокрацията и ще бъдем пазители на демокрацията в нашата Родина“, категоричен бе Мустафа Карадайъ.

„Ако през април държавният апарат работеше за производство на изборен резултат на ГЕРБ, то новопоявилите се, дошли на мястото на ГЕРБ, използват същите инструменти и целия репресивен апарат в момента, за да си произвеждат изборен резултат. То това не е борба с модела ГЕРБ! Това е същият недемократичен подход“, заяви още председателят на Движението.

Карадайъ подчерта че „институциите трябва да функционират в диалог, взаимен контрол и координация“. И ДПС ще се бори за това, защото „призванието на ДПС е да начертава посоката на страната, да определя приоритетите на нашата Родина“.

В изказването си Йордан Цонев, втори в листата на Благоевград и зам.-председател на ДПС, определи предизборната кампанията, правена от други партии като компроматна и недостойна. „Тази кампания започна с компрометиране на наш приятел, без съд без присъда и без доказателства, няма значение кой го прави. Кампанията продължи с посещението на председателя в Р Турция, където беше посрещнат на най-високо ниво. И след това се развихри една недостойна кампания", каза Цонев. Той допълни, че париите без ясни цели и приоритети „винаги градят своя политически образ, своята битка за власт на гърба на ДПС.“

„ДПС не е обикновена партия, тя се роди в битката за права и свободи, за достойнство, чест, вяра, език и религия на българските мюсюлмани. И д-р Ахмед  Доган стана лидер на българските мюсюлмани, защото я водеше тази битка“, заяви още Йордан Цонев.  

Зам.-председателят на Движенето изтъкна, че „ДПС е код за междуетническо и междурелигиозно разбирателство, код за добруване на хората!"

ДПС е код за създаване на модерна държава!, заключи Цонев.

По-рано централният предизборен лъч проведе срещи с членове и симпатизанти от Якоруда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай