Карадайъ: Джипката не е символ на държавността

ДПС има и своята визия, своята енергия за справедливост, за достойнство, за чест, каза председателят на Движението

Карадайъ: Джипката не е символ на държавността | StandartNews.com

Искаме реална промяна в нашата родина България. Когато телефонът ни не работи какво правим? Рестарт! Държавата ни днес не работи и има нужда от рестарт. Държавността има нужда от рестарт. Не може джипката да е символ на държавата и държавността. Държавата има свои органи и институции. Не може в нашата родина институциите да воюват помежду си, вместо да се координират, вместо да са в диалог. Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ при откриването на кампанията на Движението в Петко Каравелово. Както на миналите избори, така и сега, първата спирка на Централния предизборен лъч бе област Велико Търново.

Преди 4 години кампанията на ДПС тръгна от област Велико Търново. Сега пак предизборната ни кампания започва от област Велико Търново, каза Карадайъ. И допълни: „Преди 4 години номерът беше 9. Сега пак е 9”.

ДПС е устойчива партия, следва си пътя, развива се, защото заедно до опитните кадри седят и обучените ни млади кадри – за да придобият опит и да има утре пак опитни кадри в ДПС, които да обучават и следващото поколение. Така се развива Движението за права и свободи, каза Мустафа Карадайъ.

ДПС има и своята визия, своята енергия за справедливост, за достойнство, за чест. 89-а година нито танковете, нито автоматите успяха да ни спрат, докарахме демокрацията в България, 91-а година при откриването на Народното събрание ДПС посочи пътя и мястото на България – в Европа. Но пътят минава през Босфора, заяви председателят на ДПС.

2004 година, когато ДПС беше на власт, България стана член на НАТО. 2007 г., когато ДПС беше част от управлението, България стана член на ЕС. Ето това е Движението за права и свободи – гледа напред най-малко 10-15 години, припомни Карадайъ. И подчерта: „От 5 години ДПС в своята програма изведе като основни приоритети чист въздух, чиста вода, чисти храни, чиста енергия, високи технологии и включване на свободните и активни граждани в политическите процеси. В България никой не ни чу. Но днес това са приоритетите на ЕС след решенията на Европейската комисия и Европейския парламент. Това е ДПС, така правим политика ние.”.

Омразата, разделението, противопоставянето, арогантността, агресията трябва да спре. До нищо добро не води. Ако искаме да градим достоен живот за всеки български гражданин, на тези избори трябва да изберем програмата за ускорено икономическо развитие, която има ДПС, категоричен бе Карадайъ. Той представи водача на листата на ДПС във Велико Търново Мастън Мастънов и припомни още няколко факта за икономиката в България.

2000-а година БВП е малко по-малко от 20 млрд. 8 години по-късно, когато ДПС е на власт БВП е близо 80 милиарда. Само че външният ни дълг е 1 млрд. лв. След 11 години безцелно пребиваване на ГЕРБ във властта днес БВП е близо до 120 млрд, обаче дългът ни е над 20 млрд., посочи Карадайъ. И заяви: „Затова България има нужда от ускорено икономическо развитие като програма, от хора като Мастън - да начертаят пътя за развитие и да правят икономиката ни”.

В своето изказване зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев също даде своята подкрепа за младия водач на листата и заяви „Мастън, хем умен, хем красив, хем знаещ, хем можещ и хем е близо до вас. Нека аз като един от най-опитните парламентаристи да ви обещая нещо. Мастън ще стане прекрасен парламентарист и още в следващия парламент той ще бъде член на бюджетната комисия, заедно с мен. Обещавам ви го. Ето така се променяме ние. Даваме път на младите, защото те трябва да направят Новия свят. Те са Новия свят. Ние по-опитните само трябва да им помогнем. Трябва да им отворим пътя, трябва да им отстъпим, да ги учим, да им покажем и те ще поемат всичко, и ще го направят много по-лесно от нас. Това го прави само ДПС“

Цонев допълни, че „ДПС е най-можещата, най-българската и най-патриотичната партия. Партията, която отново ще промени България. За добро и за добруване между всички. Партията, която ще спре омразата и разделението отново, която беше насадено в последните 10 години. Партията, която гледа към обикновените хора, към малките села, към махалите, към техните домове и към техните деца. Всичко това ще направим заедно, скъпи приятели. Имайте усещането, че историята зависи пак от нас. Имайте силата да го направим отново, за да видят в България, че наистина обичаме България, че наистина искаме да живеем в променена България,в богата България, в която децата ни искат да ходят в чужбина само на екскурзия и да работят тук“.

На представянето на Великотърновската листа присъстваха още евродепутата Атидже Алиева-Вели, Камен Костадинов – член на ЦОБ на ДПС, областният председател на ДПС Велико Търново Гюнай Далооглу.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай