ИТН: Без нас на дебати. Това е сеир!

Това обявиха от партията на Слави Трифонов

ИТН: Без нас на дебати. Това е сеир! | StandartNews.com

"Има такъв народ" няма да участва в предизборни дебати, защото били "сеир". 

Отстраняването на този тумор на статуквото, който се оказа доста злокачествен в последните 12 години, изисква време. Това заяви Станислав Балабанов, водач на листите на „Има такъв народ“ в Перник и Пазарджик в ефира на БНР. Той изрази убеждение и че хората ще изразят „подобаващо присъдата си на предстоящия вот“.

 „Имаме нужда това статукво да бъде премахнато“, изтъкна той. 

След миналите избори на 4 април „Има такъв народ“ не съставиха правителство именно защото не пожелаха да получат подкрепата на ГЕРБ-СДС, БСП и ДПС. А депутатите от формациите на протеста – „Демократична България“ и „Изправи се!Мутри вън“ не бяха достатъчни за да бъде гласувано сформирането на кабинет. 

Попитан дали партията им ще участва в предстоящите дебати по време на предизборната кампания, след като не се включи в предишната за изборите на 4 април, той отговори: „От дебатите по националните медии не излезе абсолютно нищо, а всички се нагледахме на един сеир, от който страним“. Станислав Балабанов отбеляза още, че „Има такъв народ“ продължава като отбор с ясната цел - на 11 юли да се събудим по различен начин, допълни той.

Филип Станев от „Има такъв народ“ също коментира темата в ефира на „Bulgaria ON AIR“, като заяви, че политическото говорене се е изпразнило от съдържание.  „Политическото говорене се изпразни от съдържание и не заради участниците в него, не за начина, по който се изразяват. Изпразни се от съдържание в смисъла на българските институции - те спряха да функционират така, както изискват българските граждани.

 Това включва прокуратурата, съда, парламента, изпълнителната власт. Тази загуба на доверие у избирателите е огромната причина ИТН да постигне подобен резултат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай