Слави представи експерти за министри, не водачи /ВИДЕО/

Иска по-малко университети, 5 ресора в туризма, програма за подготовка на олимпийци

Слави представи експерти за министри, не водачи /ВИДЕО/ | StandartNews.com
  • Иска по-малко университети, 5 ресора в туризма, програма за подготовка на олимпийци

Екипи от експерти, а не водачи на листи представи Слави Трифонов. Единствено за себе си Дългия каза, че ще е водач на две места - във Варна и Стара Загора.

По коренно противоположен начин от традиционните партии, в живо предаване по телевизия 7/8 Трифонов показа част от лицата на „Има такъв народ”. На фона на презентация с акценти от програмата, новите политици разказваха какво ще правят в Народното събрание. Повечето лица са от кастинга за нови политици, организиран от Трифонов още в шоуто на „Слави”. По начина на представяне – по сектори, с по трима експерти, Слави даде директна заявка, че показва не депутати, а министерски екип.

Във време на пандемия Слави целенасочено започна от сектор "Здравеопазване". В него централно място има топ имунологът проф. Андрей Чорбанов от БАН.

В сектор "Икономика и финанси" водещите експерти са икономическият анализатор на КТ „Подкрепа” Мика Зайкова, банкерът от Люксембург Любомир Каримански и финансовият експерт Пламен Данаилов

В сектор "Правосъдие" остриетата на „Има такъв народ” са Александър Рашев, Андрей Михайлов и Паунита Петрова.

Намаляване на университетите, премахване на 12-и клас и развитие на професионалното образование предвижда партията на Слави в сектор "Образование". В него едно от лицата е учителката по история в Черноочене Юлия Чоркленева.

Обособяване на 5 стратегически ресора в туризма предвижда програмата на Слави. Те са морски, планински, балнео, уелнес и спа, конгресен и културен туризъм. Тук имената са завършилите и работили зад граница Мирослава Колева, Ивайло Кожухаров, Виктор Гетов.

Експертът в енергетиката Иван Хиновски е начело на екипа в сектора. В сектор „Земеделие” водещото име е единственият ветеринарен одитор към ЕК и експерт по безопасност на храните за внос в ЕС Цветанка Войнова

Пълна ревизия на спортното министерство, стратегия за олимпийска подготовка, програма за развитие на спорта в обстоятелства като ковид-пандемията, предвижда партията на Слави в сектор „Спорт”.

Николай Радулов, бивш зам.-министър на вътрешните работи, води екипа в сектор „Сигурност”. Той също предвижда вълна ревизия на ведомството и контрол на сектора.

Пълната програма на "Има такъв народ" ще бъде представена утре.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай