Започна дискусията на в. "Стандарт" в Димитровград

Димитровград е емблематичния град, в който са си направили среща миналото и бъдещето, каза Славка Бозукова

Започна дискусията на в. "Стандарт" в Димитровград | StandartNews.com

В този час в Димитровград започна кампанията на в. "Стандарт" - "10 ПРИЧИНИ ДА ОСТАНА В МОЯ ДИМИТРОВГРАД". 

"Сигурно си мислите, защо националният вестник Стандарт е дошъл във вашия град? Това дали не е просто поредно мероприятие от предизборната кампания, която тече с пълна сила в цялата страна.  Истината е, че смисълът на днешната среща далеч надхвърля предизборните речи, лозунги и обещания. Защото показва резултатите, които градът е постигнал с помощта на невероятните усилия на всички вас. А тези, 10 фотопана, които виждате, са само една малка част от всички промени, които са настъпили в живота ви, в града ви за последните години. Ние в Стандарт, просто събрахме снимките и ги подредихме, за да ги ви ги подарим", каза главният редактор на в. "Стандарт" Славка Бозукова при откриването на форума и допълни: "С тях искаме да ви покажем как изглежда Димитровград през нашите очи. И да ви накараме да се замислите за нещо много важно. Че докато всеки ден се случват в голямата столица се случват политически ужасии, тук в малкия град, всеки ден вие сътворявате чудеса и то във всички области на живота. Чудеса, с които наистина можете да се гордеете. Затова и идвайки насам днес си мислех, че не съм сигурна дали с тази кампания ние ви даваме 10 причини да продължите да работите за бъдещето на вашия град. Или с общите усилия, които сте положили за промяната на града, дали вие по-скоро ни давате причини да се замислим, че времето на омразата и фалшивите новини води до единствено до житейска безпътица и носи само морални разрушения".

"Няма да е пресилено, ако кажа, че макар това да е 18-тия град, в който провеждаме кампанията, идвам тук с огромно желание и емоция. И то не защото сега съм се впечатлила от работата на кмета Иво Димов. Напротив, ние, в Стандарт имаме дълга история с Димитровград. И по отношение на кампанията ни Чудесата на България, в която историческият музей с прословутия Крумчо взе златен медал. И с кампанията – Да! на българска икономика, в която един от акцентите беше индустриалната ви зона, и с кампанията Да! На българската храна, в която отличихме зеленчуковото ви тържище. Истината е, че обикаляйки из градовете, виждам, че повечето от тях имат по един запомнящ се акцент на промяната. Докато тук, в Димитровград, трудно може да се каже дали са свършени повече неща в икономиката - с впечатляващите регионални данни и респектиращите инвеститори, или в социалната сфера – с помощите както за младите семейства, така и за възрастните хора, дали в спорта – с най-голямата зала в областта и с чисто новите дворовете на училищата, дали в културата – със „Сцената Фоайе” или със залата „Жул Леви”, или пък в туризма – с ретро апартамента и с Голямата пейка", каза още г-жа Бозукова. 

"Ако трябва да го кажа с няколко думи, за мен Димитровград е емблематичния град, в който са си направили среща – миналото,  и от още от времето на най-стария скелет и на Светилището на нимфите и Афродита, и бъдещето – с медалите на математиците и с производството по световни технологии и иновации. И хубавото е, че тази среща прави настоящото достатъчно реално и стабилно. Разбира се, това е плод на общия труд. Но винаги успехът има лице. И тук това е кметът Иво Димов", завърши втъпителните си думи главният редактор на в. "Стандарт.             

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай