Заплашиха с убийство организаторка на протест

Заплашиха с убийство организаторка на протест | StandartNews.com

Благоевград. Една от организаторите на протестите в Благоевград е била заплашена с убийство. Христина Ядкова, което бе и сред организаторите на зимното недоволство, вчера пусна жалба в полицията и прокуратурата.

"На служебния мобилен телефон на фирмата ми получих SMS с текс "Ще те убия". Пуснат е от гръцки мобилен номер. Във Фейсбук пък след като публикувах стихотворението "Червената зараза", се появи коментар, че това се наказва с убийство", оплака се Ядкова.

На протестите в Благоевград срещу назначаването на областен управител от ДПС и за оставка на правителството всяка сутрин излизат по десетина едни и същи хора. Вечерните протести пък са малко по-многобройни. Почти до края на зимните протести организаторите бяха единни, но накрая се скараха. Сега заради разправии между тях, хората се отказаха да ги последват.

"Води се кампания срещу нас да ни дискредитират. Намесва се работата общата ни фирма с Димитър Лалев и се отправят клевети, че сме излъгали работници за работа в чужбина, което не е вярно", допълни Ядкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай