Валията на Одрин се срещна с губернатора на Добрич

Валията на Одрин се срещна с губернатора на Добрич | StandartNews.com

Добрич. Неофициална среща се е провела в неделния ден между областния управител на Добрич Недко Марчев и заместникът му Исмет Абил и валията на Одрин Дурсун Али Шахин, който е бил на неофициално посещение в града, придружен от генералния консул на Турция в Бургас Ниязи Еврен Акйол, съобщиха от пресцентъра на областна администрация.

Недко Марчев е запознал гостите със ситуацията в страната и изразил своята убеденост, че независимо как ще се развие политичeският процес у нас, обществено значимите инициативи ще бъдат продължени и реализирани, като в отговор на въпрос от страна на госта си, Марчев е изразил надежда да има приемственост и по въпроса с визите за турски граждани, които се издават за 72 часа.

Такова решение несъмнено ще улесни посещението им в България. В хода на срещата, са коментирани и въпроси, свързани с активизиране на туристическия обмен, развитие на потенциала в областта на селското стопанство, както и проблемът с бежанците. В заключение е подчертано отново общото желание за разширяване и обогатяване на добросъседските взаимоотношения в посока на развитието на бизнеса и културния обмен, което е в интерес на двете съседни държави.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай