Стара Загора пуска нов телефон за сигнали

Стара Загора пуска нов телефон за сигнали | StandartNews.com

Стара Загора. Национален телефон за сигнали на старозагорци, който ще замени досегашния „горещ" телефон в общината, ще заработи до края на месеца. Обажданията по тел. 0800 15 337 ще бъдат напълно безплатно, а известно време, докато свикнат гражданите, двата телефона ще работят паралелно.

Това обяви секретарят на общинската администрация Цена Велкова на нарочен брифинг в понеделник. От началото на годината досега старозагорци са подали 769 сигнала за различни нередности и нарушения, показва статистиката. Най-много – 136, са сигналите за опасни обекти и бедствени ситуации. Общинарите подготвят пускането и на и друг национален телефон, на който старозагорци на цената на един градски разговор ще могат да правят деловодни справки за движението на своите заявления за услуги.

В момента гражданите могат да ползват безпроблемно и 9-те вида услуги по електронен път, но електронната платформа, създадена по европроект от предишната общинска управа, бе преработена почти напълно, поясни Велкова. Освен това управляващия орган на програмата за повишаване на административния капацитет е отказал да възстанови над 900 хил. лв от стойността на проекта, набъбнала след провеждането на търга за изпълнител няколкостотин хил. лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай