Шерифът на Дупница за втори път в оставка

Шерифът на Дупница за втори път в оставка | StandartNews.com

Кюстендил. Шерифът на Галевград за втори път хвърли оставка при смяна на властта. "Сам си пуснах молбата за освобождаване", обясни комисар Георги Джоглев, директор на областната полиция в Кюстендил. Преди два дни новият вътрешен министър поиска главата му заради слаби резултати на областната дирекция под Хисарлъка.

Джоглев подаде оставка и когато Цветан Цветанов стана вътрешен министър, но тогава тя не бе приета. Комисарят твърди, че все още няма потвърждение и дали последната му молба за освобождаване на поста е подписана. Засега на директорския стол временно сяда досегашният му заместник Елиан Стамболийски.

Джоглев ръководеше полицията в Кюстендилско, докато братя Галеви се изживяваха като господари на региона, а Дупница си спечели прозвището Галевград. Той оглави областната дирекция през януари 2009 г. В системата на МВР работи от 1987 г., минал е през всички нива на кариерата. Завършил е Академията на МВР, с юридическа диплома.

В професионалната си колекция има почетен знак и медал на МВР, дипломи от завършени специализации, европейски курсове по криминалистика и криминология, сертификат от US службата за противодействие на наркопрестъпленията, диплом от лидерски курс - пак на американска школа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай