Съветниците на БСП разговаряха с тракийци за проблемите им

Съветниците на БСП разговаряха с тракийци за проблемите им | StandartNews.com

Един от главните проблеми на тракийци остава пречиствателната станция. Това стана ясно от срещата на общинските съветници от БСП с жителите на Тракия. 

Гражданите недоволстват от зловонията, които обгръщат района особено вечер. Съветниците социалисти увериха, че в големия Воден проект, разработен от колегата им Георги Търновалийски в миналия мандат, е предвиден ремонтът на пречиствателната станция.

Община Пловдив се бави с реализацията на този проект, дано все пак се случи, обясни председателят на групата Николай Радев. Има надежда за Транспортния проект, който предвижда интелигентни системи, за да се избегнат задръстванията. Така Радев успокои тракийци, които са недоволни от задръстванията, виновни за нарушените графици на градския транспорт и пътуването с часове.

За контрол на фирмите доставчици на социалната услуга „Диетично хранене на социално слаби и диабетици", настояха ползватели на услугата. Те имат съмнение, че менюто за диабетно болните не е съобразено с нужната диетата и поискаха спешна проверка в столовата на територията на СОУ „Д. Матевски".

"Район А13 в Тракия е забравен от управляващите", оплакаха се жители и изредиха проблемите с чистотата, осветлението, изтритите пешеходни пътеки, изникващи сметища в района на бл. 278 – последна спирка на редица автобусни линии.

Общинската съветничка Минка Сърнешка се ангажира да обиколи района заедно с хората, за да картотекира поставените въпроси и да помогне в решаването им. В групата на БСП тя пряко отговаря за район Тракия, след като Атанас Петков стана заместник областен управител. 

Следващият четвъртък групата съветници на БСП ще се срещне с жителите на район Източен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай