Морската вода край Албена е чиста, кметството в Добрич раздава белина

Морската вода край Албена е чиста, кметството в Добрич раздава белина | StandartNews.com

Добрич. Направените проби от Регионалната здравна инспекция в Добрич и лаборатория във Варна показват, че няма микробиологично заразяване и морската вода край Албена е чиста, съобщиха от курортния комплекс.

Продължава работата по възстановяването на нормалния ритъм на живот в Добрич след пороя от 20 юни. От общината съобщиха, че ежедневно от 4 до 17 юни от 9 до 16 часа на служебния паркинг зад ДКЦ-2 се раздава готов разтвор на белина за извършване на дезинфекция за замърсени повърхности. От кметството молят жителите на града да носят съдове, в които да им бъде раздаван дезинфектантът.

Община Добрич и БЧК благодарят на всички дарители, които помагат, но молят да се преустанови изпращането от други населени места в страната на вода, обувки, дрехи, хранителни продукти и предмети за бита. Кметството и Областният съвет на милосърдната организация в момента извършват огледи и оценка на нуждите на засегнатите граждани с цел оглед и прецизиране на нуждите на хората, пострадали от наводнението. Продължава обаче приемането на дарения на черна и бяла техника за домакинствата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай