Коледната акция за Мишо събра над 10 000 лева

Коледната акция за Мишо събра над 10 000 лева | StandartNews.com

Над 10 000 лева са събрани в благотворителна акция в помощ на болен младеж. Това стана ясно след отварянето на кутиите за дарения. Община Благоевград организира в навечерието на коледните и новогодишните празници събиране на средства за лечението на ученика от Национална хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий" Михаил Николов. За целта бяха разположени специални кутии на възлови места в Благоевград. Направени бяха и коледни картички, които всички можеха да закупят на цена от 1.50 лв.

Приходите от тях също ще бъдат използвани за лечението на младежа, който тази година ще е абитуриент. Всички събития, включени в културния календар през декември, бяха обединени под мотото „Един град за едно дете. Благоевград за Мишо. Коледа е!". Една от кутиите бе открадната, но полицията залови тримата 12-г. крадци. Сумата от събраните от гражданите средства, както и справка за събраните дарения по сметката на Мишо, възлиза общо на 10 253.06 лв. От самото начало на кампанията преди 5 месеца за възстановяването на Михаил Николов са събрани 60 000 евро, съобщи неговият баща.

Рехабилитацията и възстановяването на Мишо продължава, сметката остава отворена за всички, които искат да дарят средства : ОББ – Благоевград, BG25UBBS80021070542830, BIC : UBBSBGSF.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай