Кметът на Благоевград направи първа копка на спортна площадка

Проектът ще се реализира със съвместното финансиране на Община Благоевград и Министерството на образованието и науката.

Кметът на Благоевград направи първа копка на спортна площадка | StandartNews.com

 

          Учениците на 8 СУ "Арсени Костенцев" скоро ще тренират на модерна, отговаряща на всички изисквания спортна площадка. Днес кметът на Община Благоевград - д-р Атанас Камбитов и училищният директор Сергей Биров направиха първа копка за изграждане на съоръжението. Проектът ще се реализира със съвместното финансиране на Община Благоевград и Министерството на образованието и науката.

 

          "Благодаря на министър Вълчев, че тази и миналата година МОН осигури достатъчно средства за образователната инфраструктура. Благодарение на тези средства в Благоевград няма училище, което да не е ремонтирано", заяви кметът д-р Камбитов.

 

          "Във всички училища условията са повече от отлични. Разбира се, продължаваме да надграждаме. Днес даваме старт на строителството на спортната площадка, изпълнителят ще се справи в срок, а ние ще контролираме строителните дейности. Доволен съм, че се оформя истински голям и модерен спортен комплекс - наблизо е общинският плувен басейн, тук са и тенис кортовете, скоро ще има и модерно футболно игрище. Децата имат всички необходими съоръжения, за да спортуват", подчерта кметът.

          Директорът на 8 СУ "Арсени Костенцев" - Сергей Биров, не скри вълнението си от старта на този проект. Той благодари на общинското ръководство, в лицето на кмета д-р Атанас Камбитов, за грижите, които се полагат за обновяване на материалната база на учебното заведение.

 

          "Днес е важен ден за нас, защото правим първа копка на футболно игрище. Благодарение на помощта на Община Благоевград беше изградена добра материална база, беше изградена оградата на училището, която 30 години не бе незавършена, беше завършена залата за хранене и други части от сградата на училището, за което съм признателен", каза Биров.

 

          За доброто начинание бе отслужен водосвет, а кметът д-р Атанас Камбитов пожела на всички ученици здраве и успешна учебна година.

 

          На церемонията присъства председателят на Общинския съвет Радослав Тасков, заместник -кметът по хуманитарните дейности Христина Шопова, заместник-кметът по финансите Иво Николов, заместник-кметът по строителството инж. Емилия Тунева.

 

          Директорът на VII СУ и преподавателят по изобразително изкуство Димитрина Гошева подариха специално изработена икона с лика на св. Иван Рилски на кмета д-р Атанас Камбитов, с пожелание за здраве и успехи.

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай