Инвеститор № 1 в Ловеч помага на младите

Бъдеще за 20 семейства осигурява собственикът на „Бонмикс“ ЕООД Любомир Драганов

Инвеститор № 1 в Ловеч помага на младите | StandartNews.com
  • Бъдеще за 20 семейства осигурява собственикът на „Бонмикс“ ЕООД Любомир Драганов
  • Драматичният театър чупи рекорди, Старо Стефаново привлича туристите

ГАЛЕРИЯ ОТ ВЛЪЧВАНЕТО НА НАГРАДИТЕ В ЛОВЕЧ ВИЖ ТУК

Работа и развитие за 20 млади семейства е осигурил за две години инвеститор № 1 на Ловеч Любомир Драганов.

Той е собственик на „Бонмикс“ ЕООД, която произвежда висококачествени фуражи и специални продукти. Компанията има патентованите белтъчни суровини с търговска марка „Сънпро“. Тя прави протеин от слънчоглед - иновативен продукт, създаден в лабораториите в Ловеч. За иновативните си разработки и затова, че води града в бъдещето, компанията грабна наградата за "Технологии" в кампанията на "Стандарт" "Моят град - 10 причини да остана в Ловеч. Градът бе стъпка № 15 в инициативата на "Стандарт" "Моят град".

Вие показвате как ръка за ръка заедно с общината може да се работи за развитието на града, каза губернаторът на област Ловеч Ваня Събчева, връчвайки наградата на Драганов. Ние правим всичко възможно да помагаме на младите хора да останат в града и да го развиват, заяви бизнесменът.

"Хемус" ще увеличи БВП с 20%

Има много причини да останеш в родния си град, но за мен две от тях са най-важни - родолюбието и работните места, каза народният представител от ГЕРБ Калин Василев, връчвайки наградата в категория "Сигурност" на заместник шефа на МВР комисар Цветозар Цанков.

Новите работни места ще дойдат със завършването на магистрала "Хемус". Анализите показват, че през 2022 г. тя ще повиши брутния вътрешен продукт на България с 20%, подчерта Василев.

Старо Стефаново чака нови туристи

Архитектурният резерват Старо Стефаново заслужено бе отличен в категория "Туризъм". Миналата година в България са реализирани 27 милиона нощувки с 8,4 млрд приходи, съобщи Лили Арсова, директор на дирекция „Туристическа политика“ в Министерството на туризма, която връчи наградата на кметския наместник Иван Джуров.

В Ловеч са регистрирани 136 000 нощувки, 128 000 от които - на българи. Градът е приел и 8000 чужденци. 2019 г. е обявена за година на вътрешния туризъм и аз се надявам, че тази награда ще спомогне за привличането на още гости в Ловеч, каза Арсова.

Десетки ловчанлии препълниха залата на художествената галерия за изложбата "10 причини да остана в моя Ловеч", организирана от "Стандарт". 10 огромни фото пана илюстрираха поводите за гордост на града. Първото и най-главно нещо, заради което си струва не просто да останеш в Ловеч, а да живееш за него, са хората, заяви кметът Корнелия Маринова при представянето на преобразените през последните години знакови обекти в града. Тук хората са с характер, имат гражданска съвест и патриотичен заряд, каза Маринова. И припомни, че наричат Ловеч "града на професорите", защото той е дал на България 118 големи личности - 12 академици, 105 професори и един космонавт - Георги Иванов.
"Стандарт" първи би алармата за съдбата на Старата казарма - още преди години направи специална дискусия за възможностите тя да се превърне в парк. Днес тази идея вече се реализира, заяви главният редактор на "Стандарт" Славка Бозукова.

ВИЖ ОЩЕ: Старата казарма ще стане зеленото сърце на Ловеч

Три награди за култура
В Ловеч културата е издигната в култ. Затова не случайно на стилната церемония "Моят град" в тази категория бяха раздадени най-много награди. Първата заслужено отиде при Драматичен театър Ловеч, която бележи през последната година истински рекорди.
През последния сезон той предложи на публиката 10 премиери. Всяка седмица на ловешка сцена гостуват външни постановки. Безумно съм щастлива от наградата, но на първо място от това, че дойдох да живея и работя в този прекрасен град, каза директорът Биляна Петрова, получавайки грамотата си от Корнелия Маринова.

Затова че разнася славата на Ловеч в Германия, Русия, Унгария и Франция, награда получи и Общинският духов оркестър. Отличието на ръководителя и диригент на оркестъра Тошко Рогашки бе връчено от заместник - кмета Венцислав Христов. Като дете си мислех, че никога няма да стигна до София по магистрала "Хемус", днес съм сигурен, че това ще стане съвсем скоро. Пожелавам на оркестъра по тази магистрала да пренесе Ловеч в Европа, каза Христов.
Специална награда имаше и за най-старото читалище в Ловеч - "Наука-1870 година". В края на годината отбелязваме 150-и юбилей, тук в нашето читалище са били първото театрално представление в Ловеч, първата оперета, първата музикална сбирка, каза председателят Стоян Георгиев. Той и секретарят на читалището Пенка Стаменова получиха грамотата си от Маргарита Николова от РУО - Ловеч.
В категория "Образование" призът бе за Професионалната гимназия по механоелектротехника, която от 60 години кове технически кадри за промишлеността. Заедно с мен са моите ученици, които наскоро спечелиха състезанието за най-добър млад водач на МПС в конкуренцията на 90 професионални гимназии, изучаващи автомобилни специалности, каза директорът инж. Ирина Стоенчева. Тя получи наградата от Даниел Колев, заместник-кмет на Ловеч и възпитаник на престижното училище.
В категория "Спорт" призът бе за юношите на футболен отбор „Литекс“ (набор 2005 г.) с треньор Христо Данчев.

Наградата връчи Галя Маринова от ОББ Ловеч. Банката е основен партньор на кампанията "Моят град".
Малките танцьори от детския ансамбъл към Центъра за личностно развитие в града изправиха залата на крака с невероятните си изпълнения. Церемонията завърши с аплодисменти за Мими Дочева, която представи на саксофон песента "Nothing's gonna change my love for you".

С подкрепа на:

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай