Губернаторът на Добрич: Не приемам реваншизма

Губернаторът на Добрич: Не приемам реваншизма | StandartNews.com

Добрич. Официално в длъжност встъпи новият областен управител на Добрич Недко Марчев, който бе посрещнат от временно изпълняващия длъжността Стефка Генчева. Тя му пожела да продължи да работи за просперитета на добруджанци и региона и му връчи символичните ключове на област Добрич.

Пред медиите новият губернатор бе представен от депутата от Коалиция за България от Добрич Сияна Фудулова. Веднага след това Марчев даде първата си пресконференция за медиите, като запитан дали ще има реваншизъм и чистка, Марчев бе категоричен, че той лично не приема реваншизма и ще съди за хората по това дали добре си вършат работата или не.

Той заяви още, че не може да се говори за квотен принцип при определянето на заместници и към момента смята, че няма необходимост да бъде увеличен броят им - те ще бъдат двама. Въпреки въпросите обаче той отказа да коментира конкретни имена.

Предвид политическата ситуация на въпрос би ли се срещнал с протестиращите в Добрич и колко е времето, според него, в което ще заема поста, Марчев заяви: "Една от срещите, които ще направя, ще е с протестиращите, за да се чуят всички мнения. Що се отнася до периода - това е без значение, стига да имаме време да свършим реална работа. Това правителство е първото, което нямаше своите 100 дни".

Областният управител бе категоричен, че ще поддържа добър диалог с общините и допълни, че сред приоритетите в работата му ще бъде разкриването на филиал на Аграрния университет в Пловдив. "Това е една дългогодишна идея, за чиято реализация ще работя и дано всички да успеем, защото това ще бъде добре като цяло за региона ни. Сред приоритетните задачи още в първите дни, които си поставям е и да проследя безопасността на жътвата", каза още Марчев.

За себе си Марчев сподели накратко, че от 10 години вече няма собствен бизнес. Хобито си определи като "агрофитнес" - в домашната градина. Запитан представител на коя зодия е, Марчев бе категоричен: "Овен - при това, класически", и допълни, че е готов с присъщия на зодията си стоицизъм, дори с рогата напред, да отстоява интереса на област Добрич пред централната власт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай