Дядо Коледа идва на Никулден

Дядо Коледа идва на Никулден | StandartNews.com

Стара Загора. Дядо Коледа и неговата свита тази година ще пристигнат в Града на липите на връх Никулден, тогава ще бъде запалена и коледната елха.

Монтирането на праничното дърво на площада пред общината вече започна. Тази година кедърът, който ще грейне в приказни светлини пред общинската сграда, е висок 18 м. В коледна украса ще бъде включена и засадената през миналата година по-малка елхичка, която след време ще бъде основното украсявано за празниците дръвче. За изминалите 12 месеца тя е пораснала с цял  метър и вече е висока 11 м, хвалят се общинарите.

За първи път тази година, в близост до „Гъбата” - емблематичното за старозагорци място за срещи в центъра на града, ще се издигне и светеща “3D облъчна елха”. Тя е висока близо 6 м и представлява сфери с бял и червен светодиод.  

Досегашната красива коледна украса на лицевата фасада на общинскита сграда ще бъде допълнена и с други нови светещи композиционни елементи. За първи път над главната улица, до алеята „Стара Стара Загора” ще се извие атрактивен „Коледен влак” от специално осветление. По цялата главна улица между дърветата също ще греят елементи в червено и бяло. Светещите коледни топки, разположени по бул. „Митрополит Методий Кусев”, ще бъдат още повече на брой и ще допълват приказно настроение.

Амбицията на ръководството на общината е празничната украса в града да се разраства постоянно, като постепенно обхване и кварталите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай