Дядо Коледа и Снежанка превърнаха Бургас в Калифорния

Ваканцуването е чудесно, установи белобрадият старец

Дядо Коледа и Снежанка превърнаха Бургас в Калифорния | StandartNews.com

Бургас. Коледна фиеста като в Калифорния се развихри вчера по обяд на Северния плаж в Бургас. Пясъчната ивица почерня от народ, след като на нея се появиха на живо Дядо Коледа и Снежанка с огромен чувал пълен с подаръци.

Малки и големи се тълпяха, за да докоснат добрия белобрад старец и неговата помощничка. Двамата пристигнаха яхнали породисто пони и се разходиха по крайбрежната алея, последвани от огромна тълпа. Хората се надпреварваха да се снимат за спомен посред лято с Дядо Коледа. След това фиестата се пренесе в крайбрежен ресторант, който бе окичен от всички страни с празнични гирлянди и с три коледни елхи. На пясъка пък бе паркирана гиганската шейна, с която Снежанка и Дядо Коледа трябваше да отпътуват обратно.

"Сигурно се чудите какво правя тук през лятото. Всички знаете, че аз идвам всяка година на 25 декември. Само веднъж в годината излизам от моята зимна къща в Лапландия, а през останалото време със Снежанка и моите помощници джуджетата подготвяме милиони подаръци за всички деца по целия свят. Докато майсторим играчките, слушаме радио. Един ден чух по радиото, че вашият град Бургас е спечелил голяма награда и е най-добрият град за живеене. После чух, че Северният плаж бил най-хубавият от всички плажове. Замислих се, че никога не съм идвал през лятото в този чудноват град и реших да ви дойда на гости, да се разходя по плажа и да го разгледам. Защото досега съм го виждал само през зимата", обясни пред смаяните туристи причината за своята визита Дядо Коледа. След това развърза червения чувал и повече от час раздаваше на малки и големи подаръци, за да не пострада репутацията му.

"Това, което видях много ми хареса. Сега разбирам какво значи "ваканцуване" и защо вашите депутати всеки август отиват в отпуск на море. Жалко, че със Снежанка нямаме бански костюми, за да направим по една морска баня", каза Дядо Коледа. И въпреки, че не успя да се изкъпе в морето, той похапна вкусна цаца и опита от екзотичните коктейли на плажа. Малчуганите пък се надпреварваха да пишат на крак бързи писма с желаните коледни подаръци, които предадоха лично на добрия старец.

"Толкова много ни хареса това кратко ваканцуване, че догодина по същото време пак ще дойдем, ако ни поканите. Но ще носим още по-голям чувал с подаръци. Със Снежанка и моите помощници джуджетата ще обсъдим дали да не превърнем в традиция моето гостуване на бургаския плаж. И да се срещаме тук всяка година през август", обеща Дядо Коледа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай