Дядо Коледа и джуджетата майсторят сувенири в кметство

Дядо Коледа и джуджетата майсторят сувенири в кметство | StandartNews.com

Благоевград. Дядо Коледа отвори работилница във фоайето на община Благоевград. Първите негови помощници в понеделник бяха от Обединен детски комплекс и 7 СОУ „Кузман Шапкарев". Малчуганите в ролята на послушни джуджета започнаха да изработват подаръци и сувенири, за да помогнат на белобрадия старец.

За две седмици около 1000 деца на възраст между 5 и 10 години от училища, детски градини и Ресурсния център в Благоевград ще творят в работилницата. Те ще майсторят картички, сурвачки, украси за елхата, маски, колачета и рисунки с коледно-новогодишни мотиви. Малките джуджета ще работят по утвърден график, като целта е да бъдат обхванати всички училищни институции в града. В края на работилницата, на 20 декември, на площад „Македония" ще бъде открит Коледен базар с изработеното от децата.

Шефката на Дирекция „Хуманитарни дейности" в общината Христина Шопова приветства малчуганите. Тя им пожела да са здрави и да имат ползотворна работа, но и много да се забавляват през следващите дни. Децата поздравиха Дядо Коледа с песни и стихотворения, след това дружно запретнаха ръкави.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай