Дъждът в Кърджалийско е на талази

Дъждът в Кърджалийско е на талази | StandartNews.com

Кърджали. През целия ден в Кърджалийско вали на талази.”При нас вече утихна, но очакваме през нощта отново да се засили дъждът.

Няма затворени пътища но има залети дворни  маста и мазета Водата е много и шахтите не могат  да поемат водата. Поддържаме  връзка с всички кметове на населени места, за да реагираме своевременно, каза за агенция Стандарт Нюз Цветана  Коджаманова, началник на отдел „ОМП”в община Кирково .
     
Силен дъжд се изсипа в следобедните часове и в община Джебел. На места водата, която течеше по улиците, особен в ниските части, стигаше до 30-40 см. Това доведе до проблеми на минаващите коли. От водната стихия  пострада автомобилът с репортери на БТА, в. "Стандарт" и  в. Нов Живот. Автомобилът бе изтеглен от пожарната служба  в Джебел.
       
Все още водата не е преляла коритата на Крумовица и Върбица, но ако дъждът продължи с тази интензивност, се очакват разливи, казват местните жители. Микроязовирите имат обем, защото почти бяха пресъхнали през лятото.
      
По информация на Хидрометеорологичната станция в Кърджали днес са паднали 18 л на кв м , в Кирковско 82 л на кв м. През целия ден в областния град служители на „Чистотата”  отпушваха задръстени  шахти .  


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай