БСП-Благоевград поиска от Станишев да смени Муса Палев

БСП-Благоевград поиска от Станишев да смени Муса Палев | StandartNews.com

Благоевград. Общинската организация на БСП в Благоевград с открито писмо поиска от лидера си Сергей Станишев оттеглянето от поста губернатор на Муса Палев от ДПС.

„УВАЖАЕМИ ДРУГАРЮ СТАНИШЕВ, въпросът с недалновидното назначаване на Областния управител за нас не е приключен. Допусната е груба политическа грешка, която недооценява спецификата и особената чувствителност на нашият регион, както и на настроенията на хората, в това число на нашите членове и симпатизанти", твърдят благоевградските социалисти. Според тях от това решение губят всички – Пиринския край, БСП и ДПС. Решението предизвиква категорична негативна реакция сред най-широки обществени и политически среди. Цената, която БСП ще плати, в средносрочен и в дългосрочен план ще бъде недопустимо висока.

Те считат, че е необходимо незабавно преразглеждане на този знаков за Благоевградска област въпрос, като за областен управител бъде назначен Юлиян Гошев – личност, която притежава безспорен авторитет и е приета в най-широки политически среди.

„Поредна демонстрация на несъобразяване с нашата позиция ще предизвика срив на доверието ни в ръководството на Българската социалистическа партия", предупреждават червените в Благоевград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай