Състезатели от 24 страни идват за ASAREL Bulgaria Open

Състезатели от 24 страни идват за ASAREL Bulgaria Open | StandartNews.com

22-ма състезатели по тенис на маса от топ 50 на световната ранглиста потвърдиха участие в турнира „ASAREL Bulgaria Open" в Панагюрище, съобщиха за "Стандарт нюз" от организаторите.

32-ма са участниците, които се нареждат в топ 100 на ранглистата. Общо 103-ма са спортистите, които ще се състезават в зала „Арена Асарел" по време на турнира по тенис на маса „GAC Group 2015 ITTF World Tour ASAREL Bulgaria Open", който ще се играе от 19 до 23 август тази година. Спортното събитие в гр. Панагюрище е първото по рода си, организирано в България от толкова висок ранг и е част от календара на Международната федерация по тенис на маса (ITTF).

Тенисисти от 24 страни от различни краища на света се регистрираха за участие, преди изтичането на крайния срок. Най-многобройни са групите на Корея, Япония и Беларус, както и представителите от България. От страната ни участват 20 мъже и 9 жени, като сред тях се открояват имената на Станислав Голованов, Петьо Кръстев, Петко Габровски, Теодор Александров, Станислав Коджабашев, Анелия Карова, Мария и Красимира Йовкови и др.

По възрастови групи състезателите се разпределят по следния начин: 24 момчета и 24 момичета до 21 години, 50 мъже и 43 жени.

Сред заявилите участие при жените е петата в света Ишикава Касуми от Япония. В турнира ще видим и още две състезателки от Япония – на девета и десета позиция в световната ранглиста - Фукухара Аи и Мима Ито. Ще участват също и две от топ състезателките на Корея - Янг Хаеун и Жеон Жихе, наредени под номер 14 и 19 в световната ранглиста.
При мъжете в турнира по тенис на маса са записани за участие кореецът Ли Сангсу под № 24, неговият сънародник Ким Минсеок – № 33 и Кента Матсудаира от Япония под № 35 в света.

Международното състезание по тенис на маса „ASAREL Bulgaria Open" е с награден фонд от 35 000 долара, като класирането ще е по категориите - мъже, жени, младежи и девойки до 21 години, двойки мъже и двойки жени. Главен съдия на турнира е Мария Ципу, Гърция, а управител - Вики Елефтериаде, Кипър. От българска страна заместник главен съдия е Иванчо Костадинов, а Цветозар Христов е директор на състезанието.

Патрон на „ASAREL Bulgaria Open" е министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Основните организатори на турнира са създаденото за целта сдружение с нестопанска цел „ASAREL Bulgaria Open" с председател на УС Иван Александров, Община Панагюрище и Българската федерация по тенис на маса.
Генерален спонсор на турнира в Панагюрище е най-голямото и структуроопределящо предприятие в региона – „Асарел-Медет" АД.

Новата многофункционална спортна зала в града „Арена Асарел", в чието изграждане са вложени 14 млн. лева, ще бъде открита с Международния турнир по тенис на маса и за първи път ще отвори вратите си за състезатели и публика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай