QUO VADIS, Слави?

Ще видим ли от Дългия политическо шоу в стил "Зеленски"

QUO VADIS, Слави? | StandartNews.com

Слави Трифонов хваща златната рибка и тя му обещава да сбъдне три желания. Първото било да кара Мерцедес.  Оп, вече бил вътре. Второто - 2 блондинки. Хоп, седнали до него в колата. Да съм 20 години по-млад – било третото желание. И оп, Слави се оказал в подлеза на ЦУМ като продавач на мартеници.

ВИЖ ОЩЕ: Слави спира шоуто си

Този виц се размяташе от хейтърите във фейсбук през годините при всеки скандал около Дългия. Но днес, когато той обяви своята най-сензационна новина – че спира шоуто си, никой не го препечата. Може би, защото супер луксозните возила отдавна препълниха гаража на Слави, дори вече ги раздава с лотария на феновете си. И най-върлите от тях едва ли могат да си спомнят всички красавици от балета му. А въпросите около богатия ерген сега не са свързани с далечното му минало, а с близкото му бъдеще. И по-точно с това: какво ще продава занапред – музикално шоу или политически обещания.

ВИЖ ОЩЕ: Дългия пуска на томбола пръст от гроба на Кубрат

Денят на Георги Победоносец неслучайно бе избран от Слави, за да обяви края на 19-годишната си кариера в бТВ. Не остана и съмнение, че разногласията с телевизията са само повод за раздялата. Шоуменът може да се оплаква от влошена медийна среда, но е факт,  че е оцелявал при доста по-враждебна среда. При това, както сам гордее - многократно. Последната драма беше преди 2 години, когато заради скандалните разкрития на журналиста Васил Иванов, телевизията дори спря шоуто му. Тогава Дългия се жалваше публично от цензура, а подновяването на договора му висеше на косъм. Днес ситуацията е огледална - не бТВ се отказва от него, а той къса договора. И, за да засили интригата около кухнята на скандала, редицата на благодарностите му за партньорството спря само до времето, когато шеф на телевизията бе Павел Станчев. Какво скърца в отношенията между Дългия и сегашните началници в бТВ ще гледаме в оставащите до 31 юли предавания.
Още днес обаче е ясно, че за 19 години Трифонов е натрупал колкото приятели, толкова и зложелатели. Едните ликуваха заради падналия му рейтинг, другите скърбяха, че ефирът губи колос на сатирата. Трети заподозряха, че всичко е рекламен трик, за да си издейства нов, още по-доходоносен договор с телевизията. Истината, както винаги, е по средата. Слави отдавна не е нито алфата, нито омегата на журналистиката. Изтърка се като водещ. И допусна да е политически употребен. Но е факт, че през всичките тези години, никой не успя да превземе нито нишата му, нито екипа му. Куку бенд дори изживява втора младост.

ВИЖ ОЩЕ: Аскетичен отговор от БТВ за края на Шоуто на Слави

Накъде сега, се питат и феновете, и враговете на собственика на най-скъпото червено диванче. На което са се изповядвали десетки хиляди строители и грабители на светлото бъдеще. Към друга телевизия – едва ли. Слави вече е превалил върха. Към сватби и кръщенета – абсурд. За Дългия това винаги е било само добре платен занаят. Но към площадите – защо не. Полическият ентъртетмънт едва сега започва. И шоу талантите тепърва ще вдигат цената си.
Трифонов със сигурност не е пропуснал нито една крачка от предизборната надпревара на украинския си колега Владимир Зеленски. Който дни преди да го изберат за президент, превърна овехтелия жанр студиен политически диспут в уникално шоу за стотици хиляди на стадиона.
Такава публика с такава емоция досега у нас е събрал само Слави, но в ролята си на музикант. Но тогава претенциите му към политиката бяха скрити. После избуяха с кастинги за млади таланти, които сега, тихомълком, напълниха две партийни евролисти. И нищо чудно скоро да пораснат до амбиция за партийно шоу в стил "Зеленски".
Възможно ли е това? Да си спомним, само преди година социолозите даваха 70 процента успех за партия на Радев или на Слави. Но ситуацията рязко се промени, особено за втория. Знаем кога стана това и заради кое интервю, но и до днес причината за излагацията остава тайна.  Но е факт, че в онази ноемврийски нощ на 2018 г. Дългия загуби хиляди последователи и едва ли ще върне доверието.
Затова и днес изглежда по-вероятно да е подгряваща звезда в бъдещо политическо представление. Като познаваме размаха му, сигурно ще е грандиозно. Все пак, той си остава номер едно Шоумен на България. Въпреки сериозната конкуренция. Особено в последния месец. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай