Понеделник,

Снимките с празни плажове у нас били стари

От: Редактори -
A
A
A

"Снимките с празните шезлонги не знам кога са правени. Може да са правени през месец май, когато морето беше студено и хората бяха около басейните", заяви пред БНР Бранимир Миланов – един от председателите на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА).

Почти 100% от хотелите са частна собственост, уточни Младенов по повод обвиненията към Министерството на туризма за слабия сезон.

"В момента и по Северното и Южното Черноморие морето е достатъчно чисто, плажовете са поддържани, хотелите са нови, услугата е на добро ниво, затова по-голяма част от туристите, които посещават Черноморието ни са чужденци", каза той и уточни, че не е анализирана причината за отлив на български туристи. Едва ли само цените на шезлонгите и чадърите са причина. Миланов прогнозира, че с навлизането в сезона това ще бъде компенсирано.

"Нашето желание е по-голямо от възможностите ни. Може би трябва по-голям бюджет за реклама на Министерството на туризма. Нашият бюджет за реклама е унизително малък", коментира още той.

С над 20% са намалели туристите в българските черноморски курорти, обявиха от Института за анализи и оценки в туризма. В същото време трафикът на автомобили през граничните пунктове с Гърция се е увеличил с 25%, обявиха от Гранична полиция. Как изглежда туристическо лято през 2019-а – между празните плажове по Черноморието и опашките от автомобили на изходите от страната – коментира, проф. Милко Палангурски от катедрата по "Управление и икономика на туризма " в Стопанската академия в Свищов.

"Първоначалното натрупване на капитал в българския туризъм по Черноморието приключи", обобщи той ситуацията и добави: "Хората показаха с краката си какво предпочитат. Презастрояването доведе до това нещо. Как да почива човек на свръхзаселени места? Логично е да се търси място, където наистина се почива, то е съвсем близо".

Палангурски коментира, че персоналът, на който разчитат собствениците, не е добре подготвен.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Препоръчани новини

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички