МИКРОвълни: Сервират цаца за 8 лева по морето

Това изпитали софиянци, обядвали в отдалечено заведенийце по Черноморието

МИКРОвълни: Сервират цаца за 8 лева по морето | StandartNews.com

Как го разбират туризма тарикати по морето: да пробутваш скапана храна и да режеш главата до кръста на клиента със сметката, възмущава се сайтът Trafficnews.bg.

В такъв филм влезли софиянци, които решили да се разходят до една от най-северните точки по нашето Черноморие – село Крапец, което се намира на 15 кг от граничния пункт към Румъния в Дуранкулак и на 10 км северно от Шабла, разказва сайтът.

Там има огромни полудиви плажове и малко хора. През последните години бяха построени доста къщи за гости, но основната част от туристите са любители на дивото къмпингуване, които разпъват палатките до пясъка.

„Седнахме в единственото заведение на плажа, което изобщо не изглеждаше лъскаво. Поръчахме цаца, а тя се оказа притоплена в микровълновата фурна. Картофите бяха полуфабрикат и безвкусни. А бирата – топла. Когато поискахме сол, се оказа, че в заведението няма солници, а дават пакетчета”, оплакват се "пострадали".

Голямата изненада обаче дошла със сметката. Оказало се, че порцията риба е 8 лева, картофите са по 5 лв., а българската наливна бира – по четворка. „Обяд за двама ни излезе 34 лева! За тези пари навсякъде ще ти предложат много по-вкусна храна и много по-добро обслужване”, коментираха възмутените клиенти на заведението в Крапец. Преглед в менюто пък показал, че порцията сафрид е 12 лв., а сандвичът - около 10.

Точно това съчетание на лошо качество и висока цена отблъсква туристите от България и ги кара да похарчат парите си в Гърция – там може да платят малко по-скъпо за обяд, но рибата ще е току-що извадена от морето, а отношението в заведението – като към  най-скъпи гости. В таверна в Северна Гърция например порция от една от най-вкусните риби - ватос, струва 8 евро.

Но ги чакали още изненади. Оказало се, че ако искаш да си заредиш мобилния телефон на бара, трябва да платиш левче такса. Също толкова искали за ползването на тоалетната,  в която нямало нито сапун нито хартия. И ако се престрашиш да влезеш, трябва да си запушиш носа, а после да побързаш да си вземеш душ!

„В Крапец гледат на туристите като на ходещи портфейли, а целта е да издоиш всеки, който с излъже да седне в заведението”,  коментираха възмутените клиенти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай