Албена отбеляза 50 години с незабравим празничен уикенд

Хиляди гости се насладиха на изненадите, които ваканционното селище поднесе

Албена отбеляза 50 години с незабравим празничен уикенд | StandartNews.com

Ваканционно селище Албена навърши 50 години. Официално датата, на която се отбелязва празничното събитие е 24 август. Целият изминал уикенд беше изпълнен с изненади и положителни емоции за всички гости на комплекса.

Тържествата започнаха с официалното откриване на най-голямата мултифункционална конферентна зала в района – „Перуника Хол Албена“. Лентата беше прерязана от министър-председателя Бойко Борисов и от председателя на борда на директорите на „Албена“ АД Радосвет Радев, които не пропуснаха да поднесат приветствието си към всички присъстващи:

„Албена е пример за успешна приватизация. Всяка приватизация е успешна, когато има хора, стоящи зад нея“ заяви премиерът в своето обращение.

„Албена е много повече от чист плаж със син флаг, хубава природа и 30тина хотела – Албена е частица от всеки от хората, работили вече 50 години, за да я изградят“ сподели емоционално Радосвет Радев.

Гости на събитието в Албена бяха и министър Красимир Каракачанов, министър Владислав Горанов, кметът на Варна Иван Портних и други политически и обществени фигури.

На следващия ден гост на новооткритата зала беше министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя стана част от един исторически за Албена момент – заравянето на „капсулата на времето“ пред зала „Перуника Хол Албена“. В нея бяха поставени: Вестник „Приятели на Албена“ със спомените и мислите на много от хората, част от историята на Албена; послание от настоящото ръководство на комплекса; шишенце минерална вода от собствените източници на Албена; бурканче мед – производство на Албена и пясък от плажа, носител на Син флаг за чистота. Министър Ангелкова сподели:

„През годините курортът разви и обогати многократно предлаганите услуги. С добрата си спортна база и новооткритата конферентна зала „Перуника хол“ комплексът има огромен потенциал и за разнообразни събития през останалите месеци на годината”.

След тържествения коктейл в залата, гостите се пренесоха пред откритата сцена до хотел „Добруджа“. Там беше представен трейлърът на филм, посветен на ваканционно селище Албена, в който са представени историята и настоящето на красивия по природа комплекс. След това гостите имаха възможността да се насладят на мюзикъла „Мамма Миа“ на Софийската опера и балет с диригент маестро Пламен Карталов. Спектакълът в две части беше кулминация на тържествата по случай рождения ден на ваканционно селища Албена.

Пет торти и много други сладки изкушения, вино и шампанско зарадваха многохилядната публика на събитието. В края на вечерта фойерверки озариха небето над Албена.

На следващата вечер анимационните екипи от комплекса организираха „Афтър Парти“ с много танци, музика и добро настроение. Така Албена зареди гостите си с положителни емоции, които да се превърнат в един траен спомен от комплекса, запленил с красотата си вече над 10 милиона туристи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай