6000 лв. глоба заради джип в морето

Туристи заснели как автомобилът не може да излезе от морето

6000 лв. глоба заради джип в морето | StandartNews.com

Ще бъде предложено глобата за автомобил на пясъка да скочи двойно

6000 лева глоба получи стопанинът на плаж „Перла” край Приморско, след като джип влезе в морето. Собственикът на мощната кола твърди, че не е имало забранителни табели. Концесионерът отрича. Полицията разследва случая.

Туристи заснеха как джип не може да излезе от морето. Опитите да бъде избутан не дават резултат и се налага да бъде изтеглен от пясъка с багер. Тази сутрин собственикът на джипа определи случилото се като инцидент.

"Джетът е доста тежък, захапа леко вълната, леко опитахме се и затъна. Случва се, на всеки му се е случвало, който се занимава с тези спортове", обясни Христо Щърбанов, който е и състезател по джет ски. Твърди, че никой от водната база не го спрял да стигне с джипа до морето. Според концесионера на плажа обаче той е минал своеволно през бариерите и табелите.

"Протоколът е такъв - да се вкара джетът до тук, оттук да се разкачи колесарът и по пясъчната ивица да влезе на ръка. Това че за удобство някой е решил да влезе с джипа си до морето и там да си разкачи джета, вече е в компетенцията на контролните органи, не наша", заяви Лъчезар Захариев – концесионер на плаж Перла.

"На шести нямаше, вчера нямаше, табелките са сложени буквално тази сутрин... Никой не ни е забранил, даже напротив, казват: "Да, вкарайте тук! Помагат ни, влизайте!Това ни е практиката тук, не се случва само тази година!", каза още Щърбанов.

"Ако наистина ситуацията е такава, в такъв случай от днес договорът за наем на съответния наемател на водния коридор ще бъде прекратен!", обясни Лъчезар Захариев – концесионер на плаж „Перла”.

Концесионерът не е подал сигнал за нарушението. От Министерството на туризма се самосезирали след публикации в медиите.

"Ще обмислим в спешен порядък и специални законодателни промени по отношение на водните коридори и специалното обозначаване за това да няма безразборно разхождане на превозни средства на територията на морския плаж. Абсолютно недопустимо!", заяви министърът на туризма Николина Ангелкова.

Ще бъде предложено глобата за автомобил на пясъка да скочи двойно – до 20 000 лева. До момента наложени санкции за подобни нарушения няма.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай