Художник подари рисуван шал на Мириам де Унгрия

Принцесата показва хитови и нови колекции с авторски бижута в столичната галерия „Контраст“

Художник подари рисуван шал на Мириам де Унгрия | StandartNews.com

Принцеса Мириам де Унгрия представя авторските си бижута MdeU в столичната галерия „Контраст“ с мотото „За нея“. Ценителите могат да се възхитят на творения от световноизвестни колекции на аристократката, сред които Meninas, Color, Clover, Ellipse, Asia и, разбира се, Heart & Roses, които са вдъхновени  от българската роза. Всичките красоти са ръчно изработени – с уникален дизайн и елементи, от  18-каратово злато, сребро, естествени камъни и диаманти. Сред първите дами, които се очароваха от бижутата, беше вицепрезидентът Илияна Йотова.

Мария Конакчиева от Френския институт, вицепрезидентът Илияна Йотова, Мириам де Унгрия и Христо Куртев

Мириам де Унгрия показва произведенията си за трети път в България. През 2019-а в Парадайз я посрещна Анелия Петкова, президент на „Брайдъл фешън“. Бизнес дамата и експерт във високата мода и сега се видя с принцесата в „Контраст“ и не само се възхити на бижутата от злато, перли и диаманти, но и се сдоби с нов чифт разкошни обици. Двете споделят и идентични фешън пристрастия, като сред тях е и общата им слабост към Роко Бароко, чиито представител в България е Анелия Петкова.

Анелия Петкова и принцесата

Сред новите колеции на Мириам, която получи специална „Златна игла“, е Sea World („Морски свят”), а най-продаваните в България са от колекцията „Сърце и рози”.

Както се знае, съпругата на покойния Кардам Сакскобургготски проявява силен интерес към аксесоари и тяхната изработка още от ранна възраст и затова не е случайно, че завършва история на изкуството в университета „Комплутенсе“ в Мадрид. Специализира гемология и дизайн на бижута. Освен дизайнер, тя е и специалист гемолог, който оценява скъпоценни камъни. Принцесата създава първата си колекция през 1991-а. . Няколко години по-късно тя вече работи за световноизвестната испанска компания Carrera y Carrera. През 2002-а представя колекцията си от бижута „Градина от рози“ в Ню Йорк, която й отваря вратите за международния пазар. През 2014-а създава собствената си марка MdeU и започва да продава бижутата си на уебсайта http://www.mdeu.es/, както и в най-голямата испанска верига универсални магазини „Ел Корте Инглес“. Моделите й се отличават с оригиналност и елегантност и налагат нови тенденции в жанра. Принцеса Мириам е сред основателите на Испанската асоциация на оценителите на бижута, като през годините е била нейн президент, а сега е член на Борда на директорите. През 2003-а принцеса Мириам става кръстница на уникалния диамант – Звезда на белгийската корона, като с него изработва изящно 150-каратово колие с изкусно сплетени диаманти с бял блясък.

А самият Вихроний Попнеделев, чиито прекрасни пейзажи от Китай, са изложени в „Контраст“, поднесе на принцесата рисуван шал.   

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай