Да отслабнем вкусно

Най-известните блогърки в Англия споделят уникални рецепти 

Да отслабнем вкусно | StandartNews.com

Вталяването никога не е било толкова вкусно, лесно и бързо, твърдят Кейт Алисън и Кей Федърстоун в „Щипка сол“ /„Книгомания“/. Двете дами са авторки на най-посещавания блог за здравословно отслабване във Великобритания. Те са професионални готвачки, които след десетилетие работа в света на ресторантите стигат до идеята, че им трябва място, където да споделят рецептите си. Сега това „местенце“ наброява над 1,5 милиона души, които използват сайта, за да откриват лесни за приготвяне ястия - с малко калории и много вкусови качества. Книгата съдържа прекрасни, засищащи и лесни за приготвяне блюда за всеки ден, повечето от които стават готови за по-малко от 30 минути. Хапвате, като в същото време и отслабвате, без да се притеснявате и да броите калориите при всеки залък.

В „Щипка вкус“ ще намерите класически рецепти с нов прочит като „Свинско върху балсамова леща“ (250 ккал) или „Пиле Пармиджано“ (277 ккал). Не са забравени и вегетарианците, за които има разкошни предложения като „Киш с пушена сьомга и броколи“ (137 ккал), „Пълнени сладки картофи с лют сос“ (68 ккал) или „Бум-бум карфиол със специален сос“ (70 ккал). И не се притеснявайте, ако сте сред начинаещите в кухнята, винаги можете да заложите на някоя от изключително лесните, но безкрайно интересни рецепти за десерти като ягоди, пълнени с чийзкейк, шоколадови еклери или миникексчета с кафе и орехи. И всички те – под 150 калории!

Палачинки с ябълка и канела

Благодарение на засищащата сила на овесените ядки, смлени на фино брашно, тези палачинки са много по-хубави от обикновените, но са далеч по-леки като калории. Комбинирани с подправки и плодове, те са изкусителен и вкусен начин да започнете деня си.

1 порция: 40 овесени ядки, 1½ ябълки – 1 настъргана, ½ тънко нарязана за сервиране, 50 мл нискомаслено мляко, ¼ ч. л. канела на прах, 1 ч. л. подсладител на гранули плюс още 1 щипка, 2 средно големи яйца, разбити 2 с. л. обезмаслено натурално кисело мляко, нискокалоричен спрей за готвене, свежи дребни плодове за украса.

Смелете овесените ядки в кухненски комбайн или блендер до съвсем ситно (като брашно). Пресипете ги в купа и ги смесете с 40 г настъргана ябълка, млякото, канелата, подсладителя и разбитите яйца.

Оставете сместа. В купа смесете киселото мляко с останалата настъргана ябълка и щипка подсладител. Напръскайте голям тиган с малко нискокалоричен

спрей за готвене и го загрейте на умерен огън. С лъжица сложете четири еднакви порции от сместа за палачинките в тигана, като внимавате да не се докосват (ако тиганът ви не е голям, може да се наложите да приготвите палачинките на две дози). Гответе 1–2 минути, докато започнат да стягат отгоре, а отдолу станат златисто кафяви. Обърнете ги внимателно и ги гответе още няколко минути или докато добият цвят и са готови. Сервирайте палачинките с резенчета ябълка, свежи дребни плодове (например боровинки) и със сместа от настъргана ябълка и кисело мляко.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай