Червено и черно за Бала на жълтата роза

Вип дами избраха класически тоалети за вековния юбилей на Зонта клуб

Червено и черно за Бала на жълтата роза | StandartNews.com

Известната режисьорка Магдалена Ралчева и астролог № 1 на България Светлана Тилкова-Алена бяха душата и сърцето на бляскавото събитие

Магдалена Ралчева, президент на Зонта клуб София, дирижира изключително издание № 15 на Бала на жълтата роза. Изисканото събитие ознаменува и 100 години на световната женска организация „Зонта интернешънъл“– една от най-престижните марки за благородство. Неслучайно родни и международни випове се изявиха като спомосъществуватели в зала „София“ на хотел „Маринела“. Те събраха 53 000 лева за талантливите деца от Националното училище за танцово изкуство, както и за даровитите им връстници от музикалните школа в Широка лъка и Котел. „30 000 жени от 1600 клуба на планетата честват юбилея“, коментира Светлана Тилкова.  Астролог № 1 на България и уважаваната режисьорка бяха душата и сърцето на бала, този път под патронажа на мега звездата на балета Красимира Колдамова. Алена бе щастлива да посрещне своя педагог от Хореографското, което напуска в четвърти клас. Водещ беше самият Орлин Горанов.

За търга, както винаги напоследък, микрофона грабна бизнес дамата Мая Косева, а като нейн асистент се разчевръсти очарователният и гласовит певец Владо Димов, преподавател в Консерваторията. Адвокат Биляна Тончева, една от най-тачените благотворителки в социума, спечели уникален нож за хартия от сребро, седеф и мелхиор, предоставен от личната колекция на столичния кмет Йорданка Фандъкова. Мирела Ненчова, която е следващият президент на Лайънс клуб Витоша, се включи в наддаването за изключителна икона. Бизнесдамата, собственик на галериите SSG, предостави първокласни бижута, които пък извоюва адвокат Искра Стефанова, както и прекрасна фруктиера, сътворена в Мурано от XIX век, която отиде при Марина Вълканова и съпруга й.

Д-р Тиана Николова /„Свети Лазар“/ инвестира сериозна сума, за да се сдобие с чудесна картина на прославения Николай Панайотов. Графика на Евгений Босяцки - българския Анри Матис, също беше сред лотовете. 
Орлин Горанов обра овации соло и в компанията на исконната си творческа партньорка Кристина Димитрова, Владо  Димов и Цвети Радойчева също получиха своите аплодисменти. Дамите от Зонта клуб София постигнаха своеобразен рекорд – 200 души бяха купили куверти за Бала на жълтата роза, а събраната от аукциона и томболата сума е почти два пъти по-голяма от миналогодишната.
Дрес кодът беше класически – червено, черно, златисто, сребристо, екрю като няколко от най-екстравагантните дами грееха в тематично жълто. Мария Конакчиева от Френския институт грабна погледите с тоалет на "Гучи". 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай