$300 милиона за Лейди Гага

Певицата дебютира като актриса през 2015, днес гледа към големите награди

$300 милиона за Лейди Гага | StandartNews.com

Лейди Гага гледа към "Златен глобус" и „Оскар“ за ролята си в „Роди се звезда“ на Брадли Купър, нейн партньор и пред камерите. Певицата, която трябва да бъде произведена и в актриса, надали ще се спре, докато не получи заветните статуетки, въпреки че има още дузина награди. Нейният апетит за победа няма равен в шоу бизнеса.  

Стефани Джоан Анджелина Джерманота е родена на 28 март 1986 в Ню Йорк. Напуска гимназията, за да преследва музикална кариера. Пътят й в индустрията започва от музикалната компания „Sony/ATV Music Publishing“, където работи като текстописец.  Дебютния й албум „The Fame”, с който се прочу, излезе на 19 август 2008 и завладя всички световни музикални класации. Върховното постижение бе място номер 2 на заветната „Billboard 200“ в САЩ. Почти 5 милиона копия на тавата са продадени до момента в Новия свят, а в Европа - 15 милиона. През 2013 списанието „Rolling Stone“ включи „The Fame“ в списъка си с най-добрите 100 дебютни продукции. През 2010 на церемонията по връчването на наградите „Грами“ той спечели за най-добър електронен албум, а сингълът „Poker Face“ за най-добър денс запис. На 23 май 2011 излиза вторият албум на Лейдито - „Born This Way“. Той също владее световните чартове, като не пада под петата позиция. Над 1 милион копия се харчат само в първата седмица в САЩ, а над 6 милиона са похарчени по света. Третият албум, „Artpop“, на звездата излиза на 6 ноември 2013. Дебютира на  челната позиция в класацията „Billboard 200“ в САЩ, а сингълът „Applaus“ на 4-то място в „Billboard Hot 100“. На 9 септември 2014 излиза общият албум на Гага и американския певец Тони Бенет „Cheek to Cheek“ - джазово ориентиран. Отново е начело във всички състезания. Последният засега албум на Стефани, „Joanne“, се появи на 21 октомври 2016 – в памет на леля й Джоан Стефани Джерманота текстовете на песните са на семейна тематика. Както винаги,  конкуренцията остава зад гърба. Певицата общо е продала над 27 милиона от албумите си и 146 милиона от синглите си. 
Актьорският дебют на Лейди Гага е през 2015, когато влиза в сериала „American Horror Story“. Тя участва в 5-ия сезон на хорър поредицата и ролята й осигури „Златен глобус“ за най-добра актриса в минисериал или телевизионен филм.  През 2018 участва в романтичния мюзикъл на Брадли Купър „Роди се звезда“. Гага и Купър са автори и на саундтрака към лентата. Продукцията пожъна световен успех и спечели 340 милиона долара от глобалния бокс офис. Според световните медии общият успех на Стефани „Лейди Гага“ Джерманота се равнява на около 300 милиона долара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай