Раздават таблети на отличници в училище

Раздават таблети на отличници в училище | StandartNews.com

Бургас. Стипендиите се оказаха недостатъчен стимул децата да изкарват високи оценки в училище. Затова кметове подеха нова инициатива - да раздават награди на децата отличници. Първи в кампанията се включи бургаският градоначалник Димитър Николов. За първия учебен ден той ще зарадва децата от три школа в града с различни бонуси - специално оборудван кабинет по физика и нов Certiport център за сертифициране на Office Specialist и таблети със заредени електронни учебници.

"В последните години всички критикуват качеството на българското образование, а знанията на младежите се определят като минимални. Все пак наши ученици продължават да печелят медали на международни състезания и да доказват, че всяко правило има приятни изключения", обясни мотивите си Николов. Първите отличени от кмета ще бъдат ученици ОУ "Васил Априлов", Математическата и Английската гимназия. На матурата за четвърти клас 4 "Б" от ОУ "Васил Априлов" постигна трети резултат в страната.

Затова всички ученици от класа заедно с техния класен ръководител ще получат таблети, заредени с електронни учебници за следващата учебна година. На държавните зрелостни изпити за 7-ми клас най-добре от бургаските училища се представи Математическата гимназия. Те пък ще имат нов оборудван модерен кабинет по физика. Сред 12-ите класове отличникът е Английската гимназия. Тяхната награда е нов Certiport център за сертифициране на Office Specialist, който ще е високотехнологично звено. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай