Неделя,

Работи се за въвеждане на европейска студентска карта в Евросъюза до 2021 г.

От: Администратор -
A
A
A

„В Европейския съюз работим да има европейска студентска карта до 2021 г. Целта е всички студенти в Европа да имат дигитална идентичност. Това ще допринесе за повишаване на мобилността с учебна цел чрез намаляване на административната тежест и разходите за студентите и институциите. Работи се в посока за автоматичното взаимно признаване на дипломите и на периодите на обучение в чужбина. Тези мерки са част от Стратегията за младежта за 2019-2027, обявена от Европейската комисия по време на българското председателство на Съвета на ЕС." Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по време на закриването на Националната стажантска инициатива на Съвета на жените в бизнеса в България във вторник 16 октомври 2018 г. в София.

„Освен да ви подготви кариерно, стажантския опит е изключително полезен за изграждането ви като активни граждани. Такива, които са архитекти на собственото си бъдеще и участват в оформянето на средата около тях. Затова за четвърта поредна година подкрепям стажантска инициатива на СЖББ." Това допълни българският евродепутат пред участниците в стажантската инициатива, чийто патрон е от създаването й през 2015 г.

Националната стажантска инициатива на СЖББ „Оставаме в България" е насочена към най-младите бъдещи професионалисти. В рамките на стажове в компании, членки на СЖББ, те имат шанс да докажат своите качества и умения, да навлязат в света на бизнеса и да получат възможности за развитие, подходяща среда и стимул за реализация в България. В кампанията са се включили над 10000 младежи, като над една четвърт от тях в последствие са наети на работа след приключване на стажа.

Тагове:

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички