ДБГ стартира подписка "антикорупция"

 ДБГ стартира подписка "антикорупция" | StandartNews.com

В цялата страна Движение България на гражданите стартира подписка "Антикорупция", като целта е да се съберат 110 хил. подписа - по 1000 за всеки един от депутатите, които не гласуваха закона за антикорупция. Това съобщи пред журналисти областният лидер на партията в Добрич Йордан Йорданов. Той и Бисер Манолов - член на Изпълнителния и Национален съвети на партията, който бе в Добрич, споделиха, че в Добрич официално подписката ще стартира в събота, когато се очаква в града да бъде и лидерът на ДБГ Меглена Кунева.

Манолов заяви подкрепата си за Йордан Йорданов, който е кандидат на Реформаторски блок в Добрич за предстоящата кметска надпревара и добави, че ще подпомага активно добрите идеи на кандидата на реформаторите. За такива Манолов обяви създаването на общинска жандармерия, както и унифицирането на правилата за обществени поръчки. От опита си на финансист Манолов коментира и икономиката на страната, като посочи, че гръбнакът й са малките и средни предприятия."За да се развива икономиката бизнесът трябва да бъде облекчен откъм административни тежести.

В момента средномесечно българският бизнес изразходва над 14 часа за комуникация с общините. Това трябва да бъде намалено драстично в пъти и получаването на различни разрешителни и другата комуникация да става през интернет" - каза Манолов. В отговор на въпрос за цената на тока и готвения от бизнеса протест, Манолов заяви, че цената на електроенергията трябва да се формира по чисто пазарен механизъм и смята, че това ще стане с въвеждането на националната енергийна борса от догодина. "Не може да се провежда социална политика през цената на тока. Социално слабите граждани могат да бъдат подпомагани чрез държавния бюджет, но не за сметка на цената на тока, защото това води до 2 млрд. дефицит в енергийната система" - допълни Манолов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай