7 милиона лева ще осигурят Wi-Fi в още около 700 училища

7 милиона лева ще осигурят Wi-Fi в още около 700 училища | StandartNews.com

В следващата или през по-следващата седмица ще бъде гласувано решение на Министерския съвет, с което ще бъдат отпуснати 7 милиона лева за осигуряването на Wi-Fi в около 700 училища, съобщи БТА.

С тези 700 училища общо 1800 ще станат училищата в страната, в които ще има Wi-Fi и ще останат още 600 училища, които до година също трябва да имат Wi-Fi. Това е една цялостна архитектура за дигиталното образование - с Wi-Fi, с електронния облак, с платформата и с електронното съдържание, което трябва да бъде безплатно за училищата, заяви пред журналисти министърът на образованието и науката Красимир Вълчев на форума "Учители за дигитално образование".

Всички училища в страната са около 2400. В момента има около 1100 училища, в които Wi-Fi покрива почти цялата им територия - над 80 процента от учебните площи, каза министър Вълчев. Той добави, че трябва да се разширяват и възможностите за фронтално обучение - чрез интерактивни дъски и проектори в училищата, като по този начин се осъществява обучение чрез информационните технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай