Великобритания готви планове срещу имигрантите

Великобритания готви планове срещу имигрантите | StandartNews.com

Ломдон. Британското министерство на вътрешните работи готви планове за действия при евентуален наплив на румънски и български имигранти след падането на ограниченията на трудовия пазар след три седмици, пише вестник Телеграф, цитирайки секретаря на министерството Марк Седуил.

Той е казал пред депутати, че плановете се изготвят, ако има "изненади", когато британският трудов пазар се отвори за двете страни с население от общо 27 милиона.

Критици на политиката на британското правителство се опасяват, че това ще привлече във Великобритания още повече мигранти, които ще искат държавни помощи и достъп до националното здравеопазване.

Според Седуил основа на плановете на вътрешното министерство са мерките, предприети за олимпийските игри в Лондон през 2012 г., когато бяха мобилизирани огромен брой служители от имиграционната система, за да проверяват паспорти и да не допускат опашки на пристанищата и летищата.

Седуил заяви пред парламентарната комисия по вътрешните работи в Камарата на общините: "Въвеждаме разпоредби в граничните сили, сходни със структурата, която изградихме за олимпиадата, за да бъдем сигурни, че служителите ни са подготвени, ако има изненади".

Говорител на вътрешното министерство по-късно се опита да смекчи изявленията на Седуил. В декларация, която изглежда противоречи на думите на Седуил, говорителят каза: "Не очакваме нищо необичайно на границата, когато бъдат отменени ограниченията. Ще поддържаме нормално присъствие на граничната охрана по летищата и пристанищата".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай