Стреляха по резиденцията на немския посланик в Атина

Стреляха по резиденцията на немския посланик в Атина | StandartNews.com

Атина. Над 60 гилзи от автомат Калашников са намерени рано тази сутрин пред резиденцията на посланика на Германия в Атина Волфганг Долт, съобщи БНТ. Изстрели са се чули около 3:30 часа тази нощ в северното предградие Халандри. Няма жертви и пострадали.

Разследването е поето от службата за борба с тероризма. Кварталът е отцепен от силите на реда, а експертите събират веществени доказателства. Задържани са шестима заподозрени, но липсват доказателства, че имат нещо общо със стрелбата.

Според охраната на резиденцията извършителите са били четирима. Те са стреляли срещу стената на резиденцията, но без да се целят в охраняващите полицаи. След това са избягали през съседните улици.

Това е второ нападение срещу резиденцията на германския посланик в Атина. През 1999 организацията "17 ноември" изстреля ракета срещу сградата, която улучи покрива.

Гръцкият премиер Андонис Самарас и министърът на обществения ред Никос Дендиас съобщиха, че вече са говорили по телефона с посланик Волфганг Долт. Подробности около съдържанието на разговорите не се съобщават.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай