Звездите също се изнервиха

Катрин Зита-Джоунс се отърва от биполярно разстройство, Мел Гибсън се бори с яростта си

Звездите също се изнервиха | StandartNews.com

Звездите в киното и в спорта изглеждат неуязвими, но и те си имат проблеми – особено с психиката. И когато се нервят яко, нищо не може да ги спаси от гадното преживяване – нито банковите им сметки, нито славата им. Терзанията на много от тях, естествено, са започнали още от детството им.     

Катрин Зита-Джоунс, която на 50 изглежда като на 25, дълго време страда от биполярно разстройство от втори тип. Сериозното състояние е типично с резки промени в настроението, гарнирани с повишено усещане на тревога, паник атаки и депресии. Горкият Майкъл Дъглас е трябвало да се пребори не само своя рак, но и сложните емоции на жена си. Така се всичко завършва добре. Страхотната актриса съветва – при най-малкото съмнение за отклонение на психиката трябва да се търси професионална помощ.  

Дейвид Бекъм /44/ е трябвало да преодолее обсесивно-компулсивно разстройство. Един от признаците – подреждане на къщата до припадък.  Виктория Бекъм е разказвала, че съпругът й не успявал да общува нормално, докато не види всички вещи и предмети у дома  им в строго определен ред. Героят на Леонардо ди Каприо имаше същата диагноза в „Авиаторът“.  Мел Гибсън /64/, който доста пъти изпада в челни сблъсъци с полицията и съда, се бори с биполярно афективно разстройство. Колеги на австралиеца са признавали, че неведнъж е идвал на снимки в отлична форма, а само след часове е изпадал в безпричинна и неконтролируема ярост. Медицината отдавна е доказала, че подобен „недъг“ води до алкохолизъм и наркозависимост. Джим Кери /58/  е пленник на депресиите, появили се още в юношеските му години. Той е споделял в интервюта, че винаги е бил пренебрегван от родителите си. Вече 40 години продължава битката на актьора, в която той често прибягва до медикаменти и до сеанси при психотерапевти. Пак Кери е разяснявал, че заболяването му е твърде безпощадно, защото може да се появи в най-неочаквани моменти. Деми Ловато /27/ също е жертва на безмилостното биполярно разстройство. Певицата и актриса изпада в първата си криза след раздялата с музиканта Джо Джонас, който сега чака бебе от Софи Търнър от „Игра на тронове“. Деми посяга към уискито и дрогата и до края на 2019-а е в доста тежко положение. Всъщност хубавото момиче осъзнава, че трябва да се заеме със здравето си, след като се нахвърля върху колега в безпаметната си агресия. Райън Рейнолдс /43/, който изглежда мега стабилен, е споделял, че тежко детство е оставило своя отпечатък върху душевното му равновесие. Оказва се, че неговият баща, квартален полицай, постоянно е поддържал атмосфера на стрес – за да бъде Райън в пълна бойна готовност при внезапно нападение. Актьорът не крие, че и досега получава паник атаки преди да излезе пред публика. Ема Стоун /31/ като дете вечно е била в  „повишена тревожност“ и редовно е посещавала психоаналитици, докато се научи сама да се справя с връхлитащия стрес.             

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай